Sporthírek

Fontos észak-londoni derbi

Fontos észak-londoni derbi
Ma este a White Hart Lane-en többről lesz szó, mint egy átlagos Tottenham - Arsenal összecsapásról. A cél mindkét fél részére a lehető legjobb helyezés.
A Tottenham - Arsenal találkozó mindig különleges mérkőzést hoz, de a ma esti észak-londoni derbi mindkét csapat számára meghatározó lesz. Az Arsenal bajnoki esélyeit szeretné életben tartani. Ha Wenger csapata nyer, egy ponttal megelőzi a Manchester Unitedet és a Chelsea mögé zárkózik három pont lemaradással. A Tottehnham pedig a Bajnokok Ligája selejtező jelentő negyedik helyért áll harcban a Manchester City-vel. A Spurs lemaradása négy pont jelenleg, vasárnap a Portsmouthtól kaptak ki hosszabbítás után az FA-kupa elődöntőjében, amely megviselte a csapatot. "Mindannyian le vagyunk törve, mert sokat vártunk az FA-kupától"- mondta a Spurs védője, Bassong.

Wenger csapatának győzni kellene

Wenger csapatának győzni kellene

"Még versenyben vagyunk a negyedik helyért és ez egy nagy játék lesz az Arsenal ellen, amelyet meg kell nyerjünk. Nyilvánvaló, hogy ez a meccs a Portsmouth elleni vereség után jön, ami azt jelenti, hogy nagyon gyorsan el kell felejtenünk azt az eredményt. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de ebben a szezonban erősek vagyunk otthon és bíznunk kell abban, hogy jó eredményt érünk el"
- mondta a kameruni centerhalf. De hasonlóan nagy nyomás van az ágyúsokon is, akiknek szintén győzni kell, hogy versenyben maradjanak a bajnoki címért. "Ez egy kritikus mérkőzés lesz. Van még öt mérkőzésünk és ha pontokat veszítünk kiesünk a versenyből"- nyilatkozta Manuel Almunia, az Arsenal kapusa.

Van Persie lehet a nagy visszatérő

Van Persie lehet a nagy visszatérő

"Így kell hozzáállnunk a Spurs elleni meccshez. Ha kikapunk vagy döntetlen lesz, kiestünk, az a vég."- állapította meg a spanyol hálóőr. Almunia arra is kitért, hogy a hangulat biztosan keményebb lesz, mint volt múlt héten a Barcelona otthonában, mivel itt egy közvetlen rivális otthonába látogatnak, ahol a szurkolók mindent megtesznek a csapatért. Fontos visszatérője lehet az Arsenalnak Robin van Persie, aki öt hónapig volt játékképtelen. AZ előzetes hírek szerint a holland támadó a kispadon fog kezdeni.


p.sz.


A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu