Sporthírek

Hamarosan indul a PVSK új pécsi csarnokának építése: 2000 négyzetméter 860 millió forintból

Hamarosan indul a PVSK új pécsi csarnokának építése: 2000 négyzetméter 860 millió forintból

Akár júniusban megkezdődhet a Pécsi Vasutas Sportkör 2000 négyzetméteres multifunkcionális munkacsarnokának építése, amely több sportág művelésére lesz alkalmas. 

A nettó 860 millió forintból megvalósuló komplexum társasági adó-támogatásból, részben pedig pécsi önkormányzati forrásból épül meg. A tájékoztatás szerint az épület "ugrásszerűen javítja" a város utánpótlás-, tömeg- és versenysportjának létesítményi helyzetét azáltal, hogy több mint százfős lelátó, közösségi tér, öltözők, szociális és egyéb kiszolgáló helyiségek kapnak helyet.

 

A Pécsi Vasutas Sportkör 2000 négyzetméteres csarnoka a PVSK mintegy 500 kosárlabda tánpótlás-játékosának neveléséhez is biztosítja majd a helyszínt

A Pécsi Vasutas Sportkör 2000 négyzetméteres csarnoka a PVSK mintegy 500 kosárlabda tánpótlás-játékosának neveléséhez is biztosítja majd a helyszínt

 

Az építési munkálatok várhatóan egy évig tartanak, a sportolók leghamarabb 2018 közepén vehetik majd birtokba a csarnokot. A PVSK a város közötti együttműködés eredményeként a csarnok délelőttönként az általános- és középiskolás diákok mindennapos testneveléséhez, délutánonként a PVSK mintegy 500 kosárlabda utánpótlás-játékosának neveléséhez, este pedig a versenysport edzéslehetőségéhez biztosítja majd a helyszínt.


/T.D.