Sporthírek

Hatalmas érdeklődés a Sport és Innováció konferencián

Hatalmas érdeklődés a Sport és Innováció konferencián

Több ezer érdeklődő és szakember vett részt a Sport és Innováció elnevezésű nemzetközi konferencián, amelynek célja a sportban, a sportgazdaságban rejlő lehetőségek feltárása, és ennek érdekében innovációk, sporttudományos fejlesztések, adaptálható megoldások bemutatása volt.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint a hatalmas érdeklődés, a több ezer látogató egyértelműen azt jelzi, hogy szükség van a mostanihoz hasonló hiánypótló rendezvényekre, amelyek hozzájárulnak a nemzetközi és hazai sportgazdaságot érintő aktuális trendek megismeréséhez, új üzleti lehetőségek körvonalazódásához, valamint értékes személyes szakmai kapcsolatok kialakításához. A régió legnagyobb sporttudományos konferenciájának két napja alatt 106 szakmai előadást és kerekasztal-beszélgetéseket hallgathattak meg a résztvevők. Ezeken a magyar sportélet, sporttudomány meghatározó szereplőinek véleményét, elképzeléseit ismerhették meg.

 

Hatalmas érdeklődés a Sport és Innováció konferencián

A több ezer látogató egyértelműen azt jelzi, hogy szükség van a mostanihoz hasonló hiánypótló rendezvényekre

 

Szabó Tünde a konferenciáról szólva elmondta, hogy a modern társadalmakban óriási mértékben megnőtt a sport szerepe, a sport globális és nemzetközi jelenséggé vált, ezzel pedig együtt jár gazdasági súlyának növekedése is. Mint fogalmazott, Magyarország felismerte ezt, a sportot nemzetstratégiai ágazattá tette, és ez biztos alapja lehet az innovációnak. Hozzátette: Magyarország sportstratégiája fontos szerepet szán a sportegészségügy újraépítésének, a nemzeti sportorvosi hálózat kialakításának.

 

MTI/T.D.