Sporthírek

Haza értek a a magyar paralimpikonok

Haza értek a a magyar paralimpikonok

Hatalmas ovációval és virágcsokrokkal fogadták kedden kora este a Liszt Ferenc repülőtéren a riói XV. paralimpiai játékokról hazatért magyar sportolókat.

A csapat egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzérmet nyert. Tóth Tamás, az egyetlen magyar riói győztes elmondta, hogy a fő számát, a 100 méter gyorsot elizgulta, de nagyon boldog, hogy 100 méter háton sikerült aranyérmet nyernie. Hozzátette, hogy egy-két napnak el kellett telnie, mire tudatosult benne, hogy paralimpiai bajnok lett.

 

aranyérmes Tóth Tamás úszó

Magyar rekordot ért el a 18 éremmel haza térő csapat, minden idők harmadik legjobb magyar paralimpiai szereplése volt az idei

 

Sors Tamás, aki Pekingben és Londonban is aranyérmes volt, egy második (200 méter vegyesen) és egy harmadik hellyel (100 méter pillangón) tért haza, de azt mondta, ez egyáltalán nem csalódás a számára, és elégedett. Suba Róbert ezüstérmes lett 200 méter parakajakban, a 14 éves Konkoly Zsófia harmadikként végzett 100 méter pillangón, Vereczkei Zsolt pedig a hetedik paralimpiájáról tért haza bronzéremmel.  Magyarország a 162 ország közül a 47. helyen zárt az éremtáblázaton.

 

/T.D.