Sporthírek

Játékvezetői továbbképzés az MLSZ-nél

Játékvezetői továbbképzés az MLSZ-nél
Az MLSZ játékvezető bizottságának kezdeményezésére háromnapos futsal játékvezetői továbbképzés helyszíne lesz január 14-16. között a szövetség székháza.

futsal


Az NB I-es és NB II-es csapatvezetők pénteken beszélhetik meg az MLSZ szakembereivel, illetve a játékvezetés irányítóival az eddigi tapasztalatokat, és ismerkedhetnek meg az új játékszabályokkal. Az élvonalbeli játékvezetők szombaton, míg a második vonal képviselői vasárnap - egész napos program keretében - fejleszthetik ismereteiket az új szabályokról. A szervezők számára komoly kihívást jelent a közel 130 fős játékvezetői keret felkészítése.

A továbbiakban csak azok vezethetnek mérkőzéseket az első két osztályban, akik részt vettek a továbbképzésen és eredményes vizsgával zárták a napot.

FIFA


A futsal (ejtsd: futszál) a nagypályás labdarúgás hivatalos, elsősorban teremben játszott változata, melyet a FIFA irányít. A név a portugál futebol de Salãoból és a spanyol fútbol salaból származik, mindkettő azt jelenti: teremfoci. Kezdetben Five a Side volt a játék neve, később az angol football és a spanyol sala (terem) szavakból született meg a futsal elnevezés.

Forrás: mlsz.hu, futsal.hu


-kt-


Sport Online - sport-net.hu