Sporthírek

Kiemelt sportág lehet a kick-box

Kiemelt sportág lehet a kick-box

Május 18. és 20. között kick-box világkupát rendeznek a Sportcsarnokban. A magyar szövetség azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a kick-box bekerüljön a kiemelt sportágak közé Magyarországon.

A Nemzeti Versenysport Szövetség tájékoztatása szerint a vk-n a szervezők még a novemberi vb-t is felülmúló létszámra, 40 ország legalább 1800 sportolójára számítanak. "Hasonlóan jó eredményeket várunk, mint a fantasztikus sikerű tavalyi világbajnokságon" - mondta Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke. Hozzátette: nem lesz könnyű dolguk, miután a vb-től eltérően nem csak egy versenyző indulhat egy országból kategóriánként.

 

Kiemelt sportág lehet a kick-box

A májusi világkupán még a novemberi vb-t is felülmúló létszámra, 40 ország legalább 1800 sportolójára számítanak

 

sportvezető arról is beszélt, hogy a hazai szövetség szeretne egy szinttel feljebb lépni. "Eljutottunk egy szintre, de hogy innen továbbfejlődjünk, ahhoz más nagyságrend kell a finanszírozásban is. A célunk a kiemelt sportágak közé kerülés. Ha az eredményeket, a tömegbázist, a sportdiplomáciát, a világversenyek rendezését vagy bármi egyebet nézünk, minden arra ösztönöz bennünket, hogy ezért küzdjünk. A nem olimpiai sportágak között már régóta a legeredményesebbek vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy kiálljuk a próbát az olimpiaiakkal való összehasonlításban is" - fogalmazott Galambos Péter.

 

MTI/T.D.