Sporthírek

Magyarország 18. az európai Fair Play-ranglistán - az MLSZ jobbat szeretne

Magyarország 18. az európai Fair Play-ranglistán - az MLSZ jobbat szeretne
Csütörtökön tartotta soros ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség Etikai és Fair Play Bizottsága. A testület egyebek mellett értékelte a 2010/11-es őszi szezon Fair Play-rangsorát.

MLSZ


A testület áttekintette és értékelte a 2010/11-es őszi szezon NB I-es és NB II-es Fair Play-rangsorát. Az élvonalbeli csapatok Fair Play ranglistáján a Paksi FC található az első helyen a Videoton FC és a DVSC-TEVA előtt, az NB II Keleti csoportjában a DVTK, a Nyugati csoportban a Honvéd második csapata volt a legsportszerűbb ősszel.

A bizottság tárgyalt az európai Fair Play-ranglistáról, amelyet az UEFA készített 53 tagszövetsége 2010/11-es őszi szezonban játszott mérkőzései alapján. Az UEFA Fair Play listáján való jó szereplést az európai szövetség jutalmazza, az első három helyezett ország szövetsége egy-egy klubcsapatot indíthat az UEFA Európa Liga első selejtező fordulójában.A bizottság célul tűzte ki, hogy vezetőkkel, edzőkkel,

UEFA

játékosokkal, szurkolókkal együttműködve csapataink még jobb eredményt érjenek el a ranglistán, ennek érdekében az érintettekkel dr. Szilágyi György hamarosan egyeztetést kezdeményez.

A Fair Play-ranglista jelenlegi állása:

1. Norvégia 8,34 pont
2. Anglia 8,25 pont
3. Svédország 8,172 pont
..18. Magyarország 7,932 pont


Forrás: mlsz.hu

-kt-


Sport Online - sport-net.hu