Sporthírek

Megdöbbentő FIFA döntés, hatalmas magyar felháborodás

Megdöbbentő FIFA döntés, hatalmas magyar felháborodás
A sport sajtó attól hangos pár napja, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én.

MLSZA FIFA illetékes testülete azért büntette meg súlyosan a magyar szövetséget, mert az augusztus 15-én rendezett, Izrael elleni barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált, és sértő jelképeket mutatott fel.


A nemzetközi szövetség a zárt kapus meccs mellett 40 ezer svájci frankra is megbüntette az MLSZ-t. A Magyar Labdarúgó Szövetség nem hajlandó beletörődni a szankcióba, és minden eszközt bevet, hogy annulálja azt."Egy barátságos meccsen történt esemény sorsdöntő mérkőzésen való szankciója túlzottnak és igazságtalannak tűnik" - írta állásfoglalásában az MLSZ.


Nemcsak a szövetség, a teljes magyar szurkolóbázis fel van háborodva. Orbán Viktor kormányfő jobbnak látja, ha inkább nem mondja el, mit gondol a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntéséről- mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
MTI/MCOnet