Sporthírek

Megújul a Testnevelési Egyetem

Megújul a Testnevelési Egyetem

44-46 milliárd forintos fejlesztés előtt áll a Testnevelési Egyetem, keretében nem csak a létesítmény, hanem a képzési rendszer és az intézmény infrastruktúrája is megújul.

Mocsai Lajos, az intézmény rektora elmondta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a TF jelenlegi 2400 fős hallgatói létszáma 3500 fősre bővül, s emellett szeretnék a nemzetközi edzőképzést is 500-700 fővel visszaállítani. A fejlesztés első lépcsőjeként nevezte meg az eddig a Sportkórházhoz tartozó, nagyon rossz állapotban lévő Hauszmann-házak oktatási funkciójának visszakerülését, amellyel párhuzamosan befejezik az Alkotás úti fronton található, tizenkét éve félbehagyott épületeket, amibe még idén átköltözik az egyetem.

 

Megújul a Testnevelési Egyetem

A Testnevelési Egyetem nem csak a létesítményeiben, hanem a képzési rendszerében és az intézményi infrastruktúrájában is megújul

 

A tervek szerint 2019 tavaszára teljesen megújul a TF Csörsz utcai pályája, ahol föld alatti csarnok és atlétikai pálya is épül, valamint egy lelátóval is ellátott műfüves labdarúgópálya. A fejlesztés második fázisában jégcsarnokok, teniszpályák és valószínűleg egy nagy multifunkciós csarnok épül majd, amelyeket Mocsai Lajos tájékoztatás alapján  a TF hallgatói  a XII. kerület lakosaival együtt fognak használni. A rektor a képzési rendszer és az intézmény infrastrukturális változásáról is beszélt, többek között integrált laboratórium is épül majd. Az eddigi képzési arányok is megfordulnak, a jövőben 60 százalék lesz gyakorlat és csak 40 százalék elmélet.

 

/T.D.