Sporthírek

Mi lesz veled, Fradi?

Mi lesz veled, Fradi?
A sajtó kizárásával tartott közgyűlésen múlt héten bejelentette lemondását Gerstl Alexander, az FTC Zrt. vezérigazgatója. A Ferencvárosi Torna Club visszavásárolná a labdarúgócsapatot az azt működtető FTC Zrt-től.
A közgyűlésen az FTC Zrt. gazdasági beszámolójából kiderült, hogy a labdarúgócsapat rendkívül rossz anyagi körülmények között működik. Kevin McCabe, a labdarúgócsapat tulajdonosa január 31-én közölte: elérkezettnek látja az időt arra, hogy az FTC Zrt.

fradi

vezetését másra bízza. McCabe 2008 áprilisában vette át az akkor csőd közeli helyzetben lévő labdarúgócsapatot, amely 2005 novembere óta várt új befektetőre.

Azok után, hogy Kevin McCabe tulajdonos bejelentette, nem tudja tovább finanszírozni az NB I-es együttest, sőt végelszámolást kért, kiderült, hogy jelentős tartozása van a labdarúgó zrt.-nek. A Blikk információi szerint a különböző beszállítóknak, vagy szolgáltatóknak összesen 146 859 887 forinttal adós a Fradi.

FTC

Kevin McCabe mai sajtóközleménye szerint a hétvége folyamán egy Közös Szándéknyilatkozatot (Memorandum of Understanding) írtak alá a BK Management Kft.-vel (BKM), mely szerződés azonnal hatályba lépett és melynek értelmében a BKM átveszi a Zrt. irányítását. A BKM tulajdonosa és vezetője az a Berki Krisztián, aki korábban a klub vezérigazgatója, azt megelőzően pedig játékosa volt, valamint aki rendelkezik mindazzal a gyakorlattal és tapasztalattal, ami a napi ügyek intézéséhez illetve az adminisztráció átvételéhez szükségesek.

Ezzel párhuzamosan előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Ferencvárosi Torna Club megbízottjával, Kubatov Gábor úrral, a teljes projekt jövőjével kapcsolatban, mely projektnek része a teljes ingatlan átadása, beleértve a stadiont is.

Forrás: www.nb1.hu, ftc.hu


-kt-


Sport Online - sport-net.hu