Sporthírek

MLSZ: kisorsolták a következő bajnoki szezon mérkőzéseit

MLSZ: kisorsolták a következő bajnoki szezon mérkőzéseit
A 2012-2013-as OTP Bank Liga bajnoki szezon mérkőzéseinek sorsolása egy többlépcsős, összetett folyamat eredményeként, számítógépes módszerrel történt - adta hírül az mlsz.hu.

mlsz


Az első négy forduló programja már végleges a Versenybizottság döntését követően, az ezt követő időbeosztást azonban csak a nemzetközi kupákban érintett csapataink szereplése ismeretében véglegesíti a Szövetség.

A közjegyző által hitelesített sorsolás előkészítésekor az MLSZ Versenybizottságának számos tényezőt kellett mérlegelnie azért, hogy a magyar futball nemzetközi kötelezettségei, a biztonsági- és szervezési-, illetve a televíziós szerződésből származó szakmai- és gazdasági szempontok is érvényesüljenek. Alapvető hatással lehet az NB I versenyprogramjára a nemzetközi kupákban érintett csapataink szereplése (különös tekintettel arra a szabályra, mely kimondja, a csapatok nem léphetnek pályára újabb tétmérkőzésen 72 órán belül. Ebből következően a Budapest Honvéd, az MTK Budapest és a Videoton FC a nemzetközi kupákban játszott selejtező mérkőzéseik idején csak vasárnap, a bajnok DVSC-TEVA pedig csak szombaton játszhat mérkőzést).Forrás: mlsz.hu