Sporthírek

Multifunkcionális csarnok épül a Modern városok program keretében

Multifunkcionális csarnok épül a Modern városok program keretében

Egy multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok, valamint egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas új uszoda épül Nagykanizsán a Modern városok progam keretében.

Az együttesen 15 milliárd forintos beruházás "történelmi jelentőségű" Nagykanizsa életében, mert ezeket az évtizedek óta tervezett létesítményeket saját forrásból nem tudták volna megvalósítani - fogalmazott Cseresnyés Péter, a város országgyűlési képviselője. A 6,2 milliárd forintból megvalósuló versenyuszoda a jelenlegi, 33 méteres medencéjű uszoda mellett épül meg.

 

Multifunkciós rendezvénycsarnok és versenyuszoda épül Nagykanizsán

Egy világversenyekre is alkalmas uszoda jelenlegi, 33 méteres medencéjű uszoda mellett épül meg

 

Egy világversenyekre is alkalmas 50 méteres, valamint egy 25 méteres medence készül, amelyet a legkorszerűbb vízszűrési technológiával, valamint a fenntarthatóságot biztosító hőszivattyús energiarendszerrel látnak el. A 8,8 milliárd forintból épülő sport- és rendezvénycsarnokban összesen mintegy ötezer néző foglalhat helyet, és a létesítmény a tagolhatósága révén egyszerre több sportág művelőinek is helyet tud adni. Olyan mobil színpaddal, valamint fény- és hangtechnikával szerelik fel, amely koncertek és más rendezvények megtartására is lehetőséget biztosít majd. A két új létesítmény 2019 végére elkészül.

 

MTI/T.D.