Sporthírek

Olimpiai pályázat készül

Olimpiai pályázat készül

Együttműködési megállapodást írt alá 2015. december 7-én a magyar állam, Budapest Főváros Önkormányzata és a Magyar Olimpiai Bizottság a 2024-es budapesti olimpiai pályázatról. Ennek érdekében a MOB és a fővárosi önkormányzat létrehozza a Budapest 2024 Nonprofit Zrt.-t.

A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. feladata lesz többek között az operatív feladatok ellátása, a pályázati anyagok elkészítése, illetve elkészíttetése, valamint a kommunikációs tevékenység szervezése. A társaság sportigazgatója Mizsér Attila olimpiai bajnok öttusázó, a városépítészeti, műszaki ügyek igazgatója pedig Finta Sándor fővárosi főépítész lesz.


Budapest 2024


Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Szabó Bence MOB-főtitkár, Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat vezetője, Szabó László a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Schmitt Pál a NOB tagja, valamint Kovács Ágnes, Kárpáti György, és Kovács István ökölvívó olimpiai bajnok írta alá.


A megállapodás rendelkezik a benyújtandó pályázat intézményrendszeréről. A pályázat kidolgozásánál figyelembe veszik az Agenda 2020 elnevezésű reformcsomagot, amelyet a NOB egy éve fogadott el, támogatva az olcsóbb és megtérülő játékokat, az ideiglenes és elbontható helyszíneket, a több városban történő, akár országhatárokon túlnyúló rendezést. A cél az, hogy az országnak ne legyen olyan pontja, ahonnan nem lehet 90 perc alatt valamelyik ötkarikás eseményt megközelíteni.


MTI, EMMI Sportért Felelős Államtitkárság / MCOnet