Sporthírek

Orbán a sportági vezetőkkel tárgyalt

Orbán a sportági vezetőkkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök októberben a sportági szövetségek vezetőivel egyeztetett a Parlamentben.

pénz


Az egyeztetésen többek között részt vett Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, Pákh Imre, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke és Marschalek Ákos, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke is.

A Kormány az elmúlt két évben számos intézkedést tett a sportfinanszírozás átalakítása és rendbetétele érdekében, így például megteremtette az új társasági adókedvezmény feltételeit, amelyet az úgynevezett látvány-csapatsportágakban (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, vízilabda) lehet igénybe venni.

A konzultáció után iderült, hogy jövőre várhatóan 10-15 milliárd forintos közvetlen állami támogatásban részesül az a 14 sportági szakszövetség, amelyek vezetőit fogadta Orbán Viktor miniszterelnök. Az asztalitenisz, az atlétika, a birkózás, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpársport, a korcsolyasport, az ökölvívás, az öttusa, a röplabda, a sportlövészet, a torna, az úszás és a vívás ugyanis nem jut hozzá a társasági adókedvezményből (TAO) a látványsportágakhoz befolyó összegekhez.