Sporthírek

Programok és pályázatok a szabadidősportért

Programok és pályázatok a szabadidősportért

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár kijelentette, hogy több mint 11 milliárd forint jut szabadidősportra, amely a központi költségvetés szabadidősportra előirányzott tételéből, több évet átfogó pályázatokból és programfinanszírozásokból áll össze. Ezenfelül az egyes sportágak még további összegeket fordítanak saját forrásaikból a szabadidősportra.

A 2018-as költségvetés a szabadidősportra 522 millió forintot biztosít, a 2010-es támogatási összeg több mint dupláját. "A Hiszek Benned! Programra összesen 500 millió forint áll rendelkezésre, míg a felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztését a szabadidősport révén elősegítő pályázat keretében 9,9 milliárd forint támogatást kapnak meg a nyertes pályázók" - részletezte az államtitkár. "Támogatjuk a 2020-as olimpiáig tartó Olimpiai Ötpróba Programot is, melynek keretében országszerte több mint ötven szabadidős programon, hat sportágban próbálhatják ki magukat a sportolni vágyók." - közölte. 

 

Több mint 11 milliárd forint jut szabadidősportra

Sportparkokkal próbálják ösztönözni a lakosságot a testmozgásra

 

A Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program második ütemére 6,5 milliárd forintot fordítanak, keretében a települések szabadtéri sportparkjai és rekortános futópályái szépülnek meg. A Hiszek Benned! program idén induló harmadik alprogramját is kiemelve elmondta: a Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program alcímet viselő projekttel szintén helyi sportolási lehetőségeket szeretnék megteremteni.

 

MTI/T.D.