Sporthírek

Provident-kupa: hárommal vertük a fehéroroszokat

Provident-kupa: hárommal vertük a fehéroroszokat
A Provident-kupa 2. fordulójában a dániai Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott háromgólos győzelmet aratott Fehéroroszország ellen. Ez némi gyógyír a felkészülési torna első fordulójában a csehektől elszenvedett egygólos vereségre. Ezúttal sokkal összeszedettebb volt a csapat: Mocsai Lajos szerint most védekezésben jobb volt a kommunikáció. Az eredmény biztató, de a Nagy László nélkül készülő csapatnak van még hova fejlődnie...

 

Ezúttal jobb volt a kommunikáció a védelemben... (Forrás: sport365.hu)


Ez a meccs sem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen a fehéroroszok a nyitónapon megverték a jó erőkből álló lengyel csapatot. Ott is egy gól volt a különbség (29-28), ahogy a mieink csehek elleni mérkőzésén. Egy darabig tartották is a lépést, de a mieink a félidő második felére alaposan elhúztak –elsősorban a végül nyolc gólig jutó Császár Gábor kiváló játékának köszönhetően –, így a pihenni 17-11-es magyar előnynél vonulhattak a csapatok.
A második játékrészben úgy tűnt túlságosan is megnyugodtak a mieink, s ennek fehérorosz felzárkózás lett a vége (22-20). Ekkortól azonban sikerült "lőtávon kívül" tartani az ellenfelet, akik csak megnehezíteni tudták a magyar csapat dolgát, de egyenlíteni már nem. A vége háromgólos siker, holnap a "két jó barát" csaphat össze.

 

Fehéroroszország–Magyarország 28–31 (11–17)

Gyöngyös. Vezették: Nikolov, Nacsevszki (macedónok)
FEHÉROROSZORSZÁG: Cserepenko, Kisov (kapusok), Baranov 3, Brovko, Babicsev, Kamisik 2, Nyezsura, Nyikolenkov, Puhovszkij 6, D. Rutenka, Sz. Rutenka 11 (5), Silovics 3, Szemenov 1, Tyitov 2, Zajcev. Szövetségi kapitány: Jurij Sevcov.
MAGYARORSZÁG:
Mikler, Székely (kapusok), Ancsin 7, Császár 8 (4), Gulyás 3, Ilyés, Iváncsik G., Lékai 1, Mocsai 1, Nagy K. 2, Schuch, Putics 1, Szalafai 1, Szöllősi 1, Vadkerti, Varsandán 4, Zdolik, Zubai 2. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/4

 

Mocsai Lajos meccs utáni nyilatkozata: "Ez egy felkészülési torna, ezt látni kell. Természetesen fontos a jó eredmény, de bizonyos dolgokat mindenképpen gyakorolnunk kell még akkor is, ha ez a teljesítmény rovására megy. Szerencsére az előző naphoz képest ma előrébb tudtunk lépni. Három-négy játékosunk lassan „visszaépül” a csapatba. A játékban nagyobb stabilitást tudtunk teremteni, védekezésben jobb volt a játékosok közötti kommunikáció, és ennek meg is lett az eredménye."

 

Az első forduló eredményei:

Magyarország–Csehország 28–29 (13–15)
Lengyelország–Fehéroroszország 28–29

A 3. FORDULÓ PROGRAMJA
10.45: Fehéroroszország–Csehország
13.00: Magyarország–Lengyelország (Az RTL Klub közvetíti)