Sporthírek

Real Madrid - Sevilla beharangozó

Real Madrid - Sevilla beharangozó
Szombaton a Real Madird a Santiago Bernabeuban fogadja a Sevilla csapatát. A fővárosiak vissza akarnak vágni az őszi 2-1-es vereségért. Alvaro Negredo Casillas kapuját készül bevenni.
Nagy mérkőzés elé néz a spanyol fővárosi csapat, a Real Madrid, amely a bajnoki címre pályázik. Soros ellenfele a bajnoki tabellán negyedik Sevilla lesz, amelytől a szeptemberi találkozón 2-1-es vereséget szenvedtek. Ráadásul, az andalúz "kiscsapat" az elmúlt években kivívta magának a tiszteletet Európaszerte. Mindkét fél számára fontos mérkőzés lesz a szombat esti derbi, a "galaktikusok" két pontra vannak a rivális Barcelonától, az andalúzok pedig három pontra a Bajnokok Ligája főtáblát jelentő harmadik helyezéstől, amelyet most a Valencia foglal el. Manuel Pellegrini Madridja pazar formában van az elmúlt hetekben. Amellett, hogy január 16-a óta nem kaptak ki (akkor a Bilbao otthonában 1-0-ra), az elmúlt öt bajnokijukon húsz gólt termeltek az ellenfelek kapujába, legutóbb ötöt a Tenerife ellen és Iker Casillasnak csak négyszer kellett a hálóba nyúlni a labdáért.

Xabi Alonso tudja, hogy nehéz dolga lesz csapatának

Xabi Alonso tudja, hogy nehéz dolga lesz csapatának

Ezek alapján úgy néz ki, hogy a csapat összeforott, amelyre Xabi Alonso, a Real Madrid középpályása is felhívta a figyelmet. Az ex-liverpooli játékos megemlítette az El Clasicot, de felhívta a figyelmet az előtte álló találkozók fontosságára. "Tudjuk, hogy a Barcelona elleni meccsünk nagyon fontos lesz, de most a Sevillara kell koncentrálnunk, ezt követően pedig a Lyonra és a Valladolidra." Mivel Alonsoék jövőhéten a Lyont is hazai pályán fogadják, amelytől 1-0-ra kikaptak a BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. "Még van 90 percünk az Olympique Lyon ellen a Bernabeuban. Hisszük, hogy gólt tudunk szerezni, ha egyesítjük stílusunkat a szurkolók támogatásával"- nyilatkozta egy sajtótájékoztató keretében Xabi Alonso. A Sevilla elleni derbivel kapcsolatban a következőt említette: "Épp hogy elkezdtünk együtt játszani, amikor először játszottunk a Sevilla ellen a szezon elején, de mi most már sokkal kiforrottabbak vagyunk."

Nagy a sevillai öröm. Szombat este is ilyen lesz?

Nagy a sevillai öröm. Szombat este is ilyen lesz?

A Sevilla oldalán van egy érdekes személy, aki nagyon szeretne bizonyítani a blancok ellen. Az andalúzok támadoja, Alvaro Negredo nyáron ép hogy megérkezett a Real Madrid csapatába, rögtön el is adták a Sevillanak. Negredo készen áll a bizonyításra és meg akarják mutatni, hogy ők Spanyolország egyik legjobb csapata. "Az egyik legjobb csapat ellen fogunk játszani és meg akarjuk mutatni, hogy ez a Sevilla egy nagyszerű csapat. Személy szerint én olyan keményen akarok játszani, ahgy csak tudok"- nyilatkozta Negredo a mérkőzéssel kapcsolatban. A támadó abban is reménykedik, ogy a madridi védelmen áttörve beveszi Iker Casillas kapuját. Negredo elötelezett a Sevillaval kapcsolatban és készen áll bizonyítani korábbi csapata ellen. "Mi a győzelemre fogunk rámenni. A bajnokság tetején kell maradjunk és bárki, aki ide akar kerülni, ugyanerre a mentalitásra van szüksége." A Sevilla jelenleg tizenhat ponttal van lemaradva a Real Madridtól. A Bajnokok Ligájában 16-án fogadják a CSKA Moszkvát, amellyel idegnben 1-1-es döntetlent játszottak.


p.sz.

La Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu