Sporthírek

Simicskó István elismeréseket osztott a Magyar Sport Napján

Simicskó István elismeréseket osztott a Magyar Sport Napján
2000 óta minden év május 6-a a Magyar Sport Napja. Ezen a napon a  díjakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszter megbízásából Simicskó István, az Emmi sportért és ifjúságért felelős államtitkára és Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár adta át.
Ezúttal számos sportoló, sportszakember vehetett át miniszteri elismerést. A kitüntetési ünnepségen dr. Simicskó István méltatta mindazok munkáját, akik az elmúlt években, évtizedekben sokat tettek a magyar sport fejlődéséért, nemzetközi eredményességéért. Hangsúlyozta: 2002 és 2010 között a sporttámogatások, sportfejlesztések radikálisan csökkentek, amely szemlélet a kormányváltást követően alapvetően megváltozott. A magyar sportolók, edzők és sportvezetők kitartó, áldozatkész munkájának köszönhetően pedig Magyarország Londonban újra a sportnagyhatalmak közé kerülhetett.Tisztelegés a magyarországi sport alapjait megteremtő nemes elődök előtt

Az eseményen Csík Ferenc-díjat kapott Grosics Gyula labdarúgó, a legendás Aranycsapat olimpiai bajnok kapusa, Nagy Tímea olimpiai és világbajnok párbajtőröző, Gedó György ötkarikás aranyérmes, kétszeres Európa-bajnok ökölvívó, valamint Konrád János 123-szoros válogatott, olimpiai és Európa-bajnok vízilabdázó. Pézsa Tibor olimpiai és világbajnok kardvívó, Mocsai Lajos, a női kézilabda-válogatottal 2000-ben Eb-t nyert, majd olimpiai ezüstérmet és 2003-ban világbajnoki ezüstöt szerzett szakedző Bay Béla-díjat vett át, ahogyan Komjáti András magyar bajnok és kupagyőztes, Európa Kupa-győztes labdarúgó, illetve Rónai Kálmán, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke is.


-kt-


Forrás: Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság