Sporthírek

Spar Budapest Maraton futófesztivál a hétvégén

Spar Budapest Maraton futófesztivál a hétvégén

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerint a hétvégi, idén ismét kétnapos Spar Budapest Maraton futófesztivál jó példa lesz arra, hogy az ép és fogyatékos emberek tudnak közösen sportolni.

A miniszter is részt vesz a versenyen, váltóban és parasportolókkal indul együtt. A csapat tagja lesz Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, olimpiai ezüstérmes úszó, Novák Katalin család-, ifjúság, és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár és Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár. A miniszter hangsúlyozta, hogy ez már az ötödik alkalom, hogy hogy együtt futnak sérült sportolókkal, idén az Emmi háromszáz dolgozója vesz rész a versenyen.

 

Spar Budapest Maraton

 

Novák Katalin a Fut a család! néven elindított mozgalomról is beszélt, amelyen egy 96 éves hölgy is indul, akit gyermekei, unokái és dédunokái kísérnek majd, így négy generáció közösen fog futni. Boronkay Péter, paralimpikon kiemelte, hogy az esélyegyenlőségen van a hangsúly a közös futás során.  A program szombaton 11.30 órakor a 600 méteres családi futással kezdődik az Olof Palme sétányon.

 

/T.D.