Sporthírek

Sportcsarnok és uszoda létesül Kaposváron

Sportcsarnok és uszoda létesül Kaposváron

Orbán Viktor 120 milliárdos fejlesztésről  állapodott meg Kaposváron a Modern városok program keretében. Orbán Viktor a programmal kapcsolatosan fontosnak nevezte, hogy ne Budapesten határozzanak arról, hogy mire van szükségük a városoknak – arról helyben döntsenek.


Négymilliárd forintból megépül egy négyezer férőhelyes új sportcsarnok, valamint ugyancsak négymilliárdból egy új, fedett uszoda tízpályás versenymedencével, illetve  800 néző befogadására alkalmas nézőtérrel. A miniszterelnök szerint ilyen beruházások előtt olimpiai érmek is lebegnek szemünk előtt, ám egyértelművé tette, hogy a beruházás az utánpótlásnak, a gyermekeknek, a családoknak szól – a többi csak ráadás.


Kaposvár, Orbán Viktor, Szita Károly


Orbán Viktor miniszterelnök és Szita Károly polgármester sajtótájékoztatót tart a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodás aláírása után Kaposváron 2015. október 9-én. MTI Fotó: Varga György


Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere szerint "várostörténeti pillanat" a most aláírt megállapodás, amelyről szólva úgy fogalmazott: "ma hosszú távra meghatároztuk városunk jövőjét, ma közelebb kerültünk céljaink eléréséhez, Kaposvár gyorsíthat, mert egyenesben van".


MTI/MCOnet