Sporthírek

Sportkomplexumot kap a Budai Ciszterci gimnázium

Sportkomplexumot kap a Budai Ciszterci gimnázium

Letették a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium sportkomplexumának alapkövét, melyen Balog Zoltán hangsúlyozta: elmúlt három és az elkövetkező három évben negyvenmilliárd forint értékben épültek és épülnek tornacsarnokok, tornatermek és tornaszobák Magyarországon.

Az emberi erőforrások minisztere arról beszélt, hogy 2010 óta 471 iskola újult meg Magyarországon 130 milliárd forint értékben, az elkövetkező években pedig újabb 400 település oktatási intézményét korszerűsítik. Hozzátette, hogy 2020-ra Magyarországon minden ötödik fiatal olyan iskolába fog járni, amelyet néhány éven belül felújítottak vagy bővítettek. Hoffmann, XI. kerületi polgármester köszöntőjében kiemelte: Újbudán számos sportlétesítmény bővült, újult meg kormányzati segítséggel, így a sportolni vágyók egyre szélesebb rétegeit tudják kiszolgálni. 

 

Letették a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium sportkomplexumának alapkövét

A tervek szerint 2020-ra készül el a gimnázium 3500 négyzetméteres, kétszintes, új tornacsarnok

 

2010 óta megháromszorozódott a sportolók száma, a diákolimpiákon pedig háromszor annyian vesznek részt, mint korábban - mondta, hozzátéve, hogy a városvezetés számára ez fontos és előremutató tendencia. A tervek szerint 2020-ra készül el a gimnázium 3500 négyzetméteres, kétszintes, új tornacsarnoka, amelyben kosár-, kézi- és röplabdapálya, szertornaterem és lelátó is lesz. A komplexumban egy időben 7 helyszínen tudnak majd sportolni, testnevelésórán részt venni a diákok. A beruházást a kormány 1,8 milliárd forinttal támogatja. 

 

MTI/T.D.