Sporthírek

Szeretném, ha a vállalkozók is éreznék, hogy megéri a sportba fektetni - interjú Horváth Ferenccel

Szeretném, ha a vállalkozók is éreznék, hogy megéri a sportba fektetni - interjú Horváth Ferenccel
A Vállalkozók Országos Szövetségének ez év nyarán megalakult a  Sportvállalkozási szekciója, régi hiányt pótolva. Az elnököt, Horváth Ferencet, a Horfer Serleg ügyvezetőjét kérdeztük a szekció törekvéseiről.

- Mit kell tudni a Sportvállalkozási szekció megalakulásáról? Úgy tudom, Önnek is sok köze volt hozzá...
- Már korábban is kezdeményeztem, hogy a VOSZ-on belül legyen egy sport szekció. Éreztem, hogy lépnünk kell, hiszen nagy bajban van a magyar sport. Szerencsére Orbán Viktor miniszterelnökünk imádja a sportot, ráadásul Schmitt Pál köztársasági elnök úr is a sport mozgalomból került ki. Ekkor felgyorsultak az események és többen is azt mondták, hogy most kell megalkitani a vállalkozóknak azt a szervezetét, amely segíteni tudja a magyar sport fejlődését.

Horváth Ferenc  l

Horváth Ferenc Kovács Koko Istvánnal, és a saját készítésű WBO övvel

- Hogyan lett Ön az elnök?
- A VOSZ országos vezetőinek felkérésére vállaltam el az elnöki megbízást. Megkerestem több olyan személyt, akik a sporttal kapcsolatos vállalkozásokat vezetnek így lett a 9-15 fős csapat, minden másban teljesen szabad kezet kaptam.  Elsősorban arra figyeltem, hogy olyan embereket válasszak, akik kiváló sportolók voltak és ma már komoly vállalkozók. Büszke vagyok rá, hogy olyan embereket sikerült megnyernem ennek az ügynek, mint Kovács Koko István, vagy  Növényi Norbert, Gubacsi Zsófit, Burian Imrét, Kalmár Árpádot, Dr.Téglássy György urat, Rózsás Gábort,Tóth Lászlót,Somodi Lászlót,Andrejszky Zoltánt,Dénes Pétert,Bomba Tamást és 2010. július 8-án meg alakulhatott a VOSZ Sportvállalkozási Szekció. Külön öröm számomra, hogy a Miniszterelnök a fő sporttanácsadója, Balogh Gábort úr az első felkérésre segítette a munkánkat. A VOSZ munkatársainak a teljeskörü szakmai segítsége lehetővé tette a gyors és profi módon történő megalakulást.

Növényi Norbert

Horváth Ferenc büszke rá, hogy olyan embereket sikerült megnyernie a Sportvállalkozási szekcióba, mint Növényi Norbert

- Mi a szekció célja, küldetése?
- A legfontosabb, hogy mi nem pénzelosztó szervezet vagyunk. Bízunk abban,hogy minden szervezet szeretni fog, mert nem kérünk pénzt sem tőlük, sem a kormánytól. Nálunk első helyen van a vállalkozás, és utána a sport. Azt nézzük meg vállalkozói szemmel, hogy hogyan tudjuk a magyar sportot segíteni. Próbálunk olyan törvényjavaslatokat kidolgozni, olyan lobbit végezni, megváltozzon ez a megalázó helyzet, ami jelenleg jellemző. Amikor azt kérdezték tőlem, hogy mivel lennék elégedett, azt mondtam: "Akkor lennék elégedett, ha 5 év múlva a vállalkozók mennének oda a Sportszervezetekhez, hogy pénzt akarnak adni, és nem fordítva." Szeretném, ha a vállalkozók is éreznék, hogy megéri a sportba fektetni. Ehhez persze több állami szervezetnek a pozitiv hozzáállása is kell. Ennek az elérése érdekében próbálunk vállalkozóként javaslatokat tenni.

Horváth Ferenc

A VOSZ Sportvállalkozási szekciója december 3-án tartotta legutolsó ülését

- Úgy tudom, az Új Széchenyi tervhez is voltak javaslataik...
- November 10-én volt a VOSZ elnökségi ülése, ahol a 3. napirendi pont az Új Széchenyi Terv volt, amelyhez voltak konkrét javaslatunk. A társasági adó illetve, több nagyobb törvénytervezethez is adtunk segítséget amelyet a VOSZ elnöksége nagy köszönettel elfogadott és beépítette a tervezetbe.

MCOnet-Kovács Tünde


Sport Online - sport-net.hu