Sporthírek

Szigorú odafigyeléssel ellenőrzik a sporttámogatások felhasználását a 16 kiemelt sportágban

Szigorú odafigyeléssel ellenőrzik a sporttámogatások felhasználását a 16 kiemelt sportágban

Elfogadta a kormány az egyes kiemelt sportágak sportfejlesztési elképzeléseinek és igényeinek támogatását. A 2014-től 2020-ig tartó időszakban összesen 135 milliárd forintot biztosít az állam  a 16 sportágnak.

A 16 érintett sportág az asztalitenisz, az atlétika, a birkózás, az evezés, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpársport, a korcsolyasport, az ökölvívás, az öttusa, a röplabda, a sportlövészet, a tenisz, a torna, az úszás és a vívás.Több mint 12 milliárd forintot kap az idén a 16 kiemelt sportág


Giró-Szász András a szombati döntés kapcsán elmondta, hogy az erőforrás-minisztérium sportért és ifjúságért felelős államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Nemzeti Sportközpontok részvételével alakult koordinációs munkacsoport egyeztetett az érintett sportági szakszövetségekkel, valamint felkérte a MOB-ot a fejlesztési irányok kialakítására.

Giró-Szász András

Giró-Szász András kormányszóvivő hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a 2014-től 2020-ig tartó időszakban összesen 135 milliárd forintot biztosít az állam ezeknek a sportágaknak

 


Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón azt mondta, öt szempont, a versenysport, az utánpótlás, az egyesületek, a sportlétesítmények fejlesztése és az edzők teljesítményének értékelése alapján döntöttek a támogatásról. "A cél a világos, egyértelmű fejlődés a 2020-ig tartó időszakban, a sportért és ifjúságért felelős államtitkárság pedig szigorú odafigyeléssel ellenőrzi majd a támogatások felhasználását" - mondta Simicskó István.


MTI/MCOnet