Sporthírek

Szurovcsják Ivett úszó az Országos Úszobajnokságon kétszer is dobogóra állt

Szurovcsják Ivett úszó az Országos Úszobajnokságon kétszer is dobogóra állt

Az Úszók Országos Bajnokságát a napokban rendezték meg. A legjobb eredményeket Szurovcsják Ivett nyíregyházi versenyző érte el, két számban szerzett bronzérmet. A versenyző nem elégedett magával, mert az EB szintidejét is szerette volna teljesíteni.

A Duna Arénában megrendezett Bajnokságon a nyíregyházi indulók közül 1,0987-es idővel 100 m mellúszásban Szurovcsják Ivett ért harmadikként célba. Az 50 m mellúszáson is bronzérmes lett a versenyző, így a dobogóra kétszer is felállhatott. Szeretett volna EB szintidőt elérni, de egy kisebb betegség miatt nem érte el.

„Nagyon örülök a két bronzéremnek, de az időeredményem elmaradt attól amit vártam. Valószínűleg lappangott már bennem az a betegség, ami az OB után jött ki. A felkészülésünk zökkenőmentes volt, próbáltam teljesen kizárni azt, hogy mi történik a járvány miatt a környezetemben” – osztotta meg gondolatait Szurovcsják Ivett.

  

Folyamatosan tréningezhetnek a Városi Uszodában a versenyzők Urbin Tamás és Kovács Rita vezetésével. A többi nyíregyházi versenyző is ügyes volt: Barna Bianka Dorottya serdülő korosztályosként megnyerte a "B" döntőt, ahol 100 m mellen eddigi egyéni csúcsát javította, addig rövidebb távon "B" döntőben második lett. Hatházi Dóra is szép eredményeket ért el, ő 200 m pillangón előbb 6., 100 m pillangón 7. helyezést ért el.

 

BG

Forrás: Nyíregyháza.hu