Sporthírek

Teljesen új nemzeti futballstadion épülhet a Puskás Stadion mellett

Teljesen új nemzeti futballstadion épülhet a Puskás Stadion mellett
Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: A kormány előtt lévő tervek szerint nem bontjuk le a Puskás Ferenc Stadiont, amely a jövőben atlétikai stadionként funkcionálna tovább.
Elmondta: megerősítik majd a lelátó felső karéját, hogy az ismét használható legyen. Az új nemzeti futballstadion, melyet hatvanötezer néző befogadására terveznek, a jelenlegi Puskás Stadion és a Papp László Sportaréna közötti területen épülne fel" - mondta a kormányfő. A munka várhatóan hamar megkezdődhet, de az átadásra a választásokig nem fog sor kerülni. A Magyar Labdarúgó Szövetséggel egyetértésben született döntés a nagyobb stadionról.

Puskás Ferenc Stadionnak.

A kormány előtt lévő tervek szerint nem bontják le a Puskás Ferenc Stadiont


A Puskás Ferenc Stadion (2002-ig Népstadion) egy 68 976 férőhelyes, számos sport- illetve zenei rendezvény megrendezésére alkalmas létesítmény, a magyar labdarúgó-válogatott elsődleges hazai pályája. A stadionban számos kulturális rendezvényt, megakoncerteket is tartottak az elmúlt évtizedek alatt. Az 1990-es években az építmény felújítása során megerősítették a felső lelátó szerkezetét, s lefedték a sajtópáholyt. A létesítményt 2002. április 2-án nevezték át a legendás játékosról Puskás Ferenc Stadionnak.(Wikipedia)


Forrás: fidesz.hu

-kt-