Sporthírek

Tizenötezren az ország legnagyobb szabadidősport-rendezvényén

Tizenötezren az ország legnagyobb szabadidősport-rendezvényén

A Budapest Sportiroda egyik legnagyobb rendezvényére, a Wizz Air Budapest Félmaratonra 32. alkalommal kerül sor, a szervezők 15 ezer indulóval számolnak.

A tájékotatás szerint 10 500 egyéni nevezés érkezett, párban 1000, míg trióban 700 csapat lesz ott a hagyományos őszindító verseny rajtjánál. Összesen 903 magyar településről, s 2500 külföldi sportember vág neki a távnak az ország egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényén. A Budapest Félmaraton, ahogy az szintén hagyomány, a táv országos bajnoksága is lesz egyben. Az ob-ra 54 férfi és 38 női atléta nevezett.

 

 15 ezren indulnak a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon

15 ezren indulnak a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon

 

A szervezők adatai szerint a rendezvény legidősebb futója Svédországból érkezik, Ingvar Nykvist 86 évesen vállalja a szereplést, a legidősebb magyar futó pedig a 84 esztendős Kenyér Imre lesz. A nőknél a 74 éves Czenner Zsuzsa a korelnök. A mezőnyben a szokásoknak megfelelően több magyar híresség is lesz, a startot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes lövik el.

 

/T.D.