Sporthírek

UEFA panelen jártak a magyar játékvezetők

UEFA panelen jártak a magyar játékvezetők
Az elmúlt napokban a magyar játékvezetés különböző szakmai területeinek irányítói több, a FIFA és UEFA által szervezett rendezvényen vettek részt.

FIFA


A magyar játékvezetés szempontjából az UEFA játékvezetői konvencióját segítő és felügyelő panel tanácskozása volt a legfontosabb. A panel magyar tagja, Piller Sándor arról számolt be, hogy az UEFA márciusi ellenőrzésének eredménye alapján a magyar szövetség újabb évekre elnyerte az UEFA pénzügyi támogatását, mely várhatóan a mostani évi 100 ezer svájci franknál jelentősebb összeg lesz. Ez biztosíthatja a különböző területeken beindított projektek eredményes folytatását. Az európai szövetség játékvezető bizottságának tagjaival folytatott beszélgetések során az eddigi sikerek mellett, az

MLSZ

él-játékvezetőinken (Kassai Viktor, Vad István, Gaál Gyöngyi) túl, szóba került fiatal FIFA-bíróink jövője is, akik a most induló kupaküzdelmekben bizonyíthatják tehetségüket.

A nemzetközi követelmények tovább emelkednek, melyek azonnali átvétele elengedhetetlen ahhoz, hogy továbbra is lépést tudjunk tartani bármely európai ország játékvezetőivel.


Forrás: mlsz.hu

-kt-


Sport Online - sport-net.hu