Sporthírek

Új kulturális és sportközpont épül Sárváron

Új kulturális és sportközpont épül Sárváron

Több mint hárommilliárd forintos beruházással épül kulturális és sportközpont Sárváron, a kivitelezés várhatóan 2018 második felében fejeződik be.

A kormány 2 milliárd 60 millió forinttal támogatja a beruházést, míg az önkormányzat 1,1 milliárd forintnyi saját erővel járul hozzá. Az új több funkciós létesítmény sportrendezvényekhez 600 fix ülőhelyet biztosít majd, egyéb programoknál ez a küzdőtéren további 400 mobil ülőhellyel lesz bővíthető. A csarnok alkalmas lesz nemzetközi szintű kézilabda-mérkőzések, továbbá kosárlabda-, futsal- és tollaslabdameccsek megrendezésére. 

 

Új kulturális és sportközpont épül Sárváron

A sárvári sportcsarnok látványterve

 

Külön terem épül a létesítményben a birkózóknak és a karateszakosztálynak, ezeken kívül fitness- és konditerem, négypályás bowling, valamint két fallabdapálya is a sportolók és a látogatók rendelkezésére áll majd. Az épületben helyet kap egy 130 fős mozi- és konferenciaterem, illetve egy vendéglátóegység is. A szomszédban a közeljövőben skatepark, atlétikai pálya, valamint szabadtéri kézi-, kosárlabda- és teniszpályák épülhetnek, így az egykori téglagyár környéke egy olyan sport- és rekreációs övezetté válhat, amelyről régóta álmodnak a sárváriak.

 

/T.D.