Sporthírek

Újabb három évre ad otthont Budapest a női kézilabda BL négyes döntőjének

Újabb három évre ad otthont Budapest a női kézilabda BL négyes döntőjének

Az európai (EHF) és a magyar szövetség (MKSZ) megállapodott, hogy 2017-től 2019-ig Budapest adhat otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének. Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke hangsúlyozta, hogy hosszabb távra is szeretnék megkapni a rendezési jogot.

"Minden irányból pozitív visszajelzést kaptunk, a klubok maximálisan elégedettek voltak a rendezéssel, s a játékosok is szeretnek idejönni, mert jó a hangulat a tornán. Ezek után nem volt túl nehéz megállapodni" - jelentette ki Pálinger. Jobb feltételekkel sikerült megállapodniuk, az eseményen ezentúl hangsúlyosabb megjelenést kap az MKSZ, s emellett a reklám- és marketingjogokból is jobban részesedik a szövetség.

 

kézilabda csarnok - fotó: keziszovetseg.hu

A kézilabda-szövetség 2015-16-ban 500 millió forint keretösszegben 25 tornaterem felújítására adtak pénzt

 

A női BL négyes döntőjét az elmúlt három évben is a magyar fővárosban rendezték. Az elsőt a Győri Audi ETO KC nyerte, a második tornának nem volt magyar résztvevője, az idei fináléban pedig ezüstérem jutott a győrieknek. A kézilabda bekerült a Nemzeti Alaptantervbe is, ezzel párhuzamosan októbertől háromezer pedagógus képzését kezdik el a szivacskézilabda iskolai oktatására. A cél, hogy néhány éven belül 10-15 ezer gyerekkel ismertessék meg a sportágat.

 

/T.D.