Sporthírek

Újpest és Székesfehérvár is nyert a Kihívás Napján

Újpest és Székesfehérvár is nyert a Kihívás Napján

A Nemzetközi Szabadidősport Szövetség ismertette az idei Kihívás Napja nemzetközi versenyeinek eredményeit: Újpest és Székesfehérvár is nyert a kategóriájában. 

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. Hazánkba 1991-ben érkezett, eddig mindössze 1596 település vett részt a vetélkedésben. A Kihívás Napjának célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz.

 

Kihívás Napja

Az óvodások is mozogtak Székesfehérváron

 

Idén május 25-én megrendezett szabadidősportos eseményen Újpest a portugál Guimaraes városát és az ománi El-Bátina régiót utasította maga mögé. Székesfehérvárt a Puerto Ricó-i Yaucóval és a spanyol Las Rozas de Madriddal sorsolták össze, és a magyar város volt a legaktívabb ebből a trióból. A nemzetközi megmérettetésen részt vett harmadik magyar település Szeged volt, a Tisza-partiak végül a második helyen zártak a különversenyben izraeli riválisuk mögött és ukrán ellenfelük előtt. Az idei Kihívás Napján közel egymillióan sportoltak Magyarországon, tavaly ez a szám három millióra rúgott.

 

 

/T.D.