Sporthírek

600 millióból valósul meg a Sport Pont Program

600 millióból valósul meg a Sport Pont Program
A SportPont Programról (SPP) egyeztetett Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár, Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke és Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke.
A SportPont Program egy országos egyetemi sport- és egészséges életmód népszerűsítő kampány, amit a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közösen irányít.  A proram elsődleges célja, hogy a sportoló hallgatók mellett, azokat is megszólítsa, akik nem sportolnak rendszeresen, vagy ez idáig egyáltalán nem foglalkoztak a rendszeres mozgás gondolatával.

Sport Pont Program


A KMR Intézményi Sportiroda Hálózat és a „Sport a felsőoktatásban” TÁMOP Sportiroda Pályázat közel 600 millió forintos forrásaiból létrehozott sportirodák hatékonyan támogatják az intézmények sportéletének fejlesztését, a feladatok összehangolását. Mivel a továbbtanuló fiatalok sportolásának támogatására szánt pályázatok idén is folytatódtak, így ez év végére már 23 integrált sportiroda segíti a magyar egyetemi sport fejlődését, a közös cselekvést – mondta Szekeres Pál.

A két szövetség elnöke megegyezett arról, hogy a HÖOK idei EFOTT fesztiválján együttműködési szerződésben rögzítik a felsőoktatásban tanuló hallgatók sportolását segítő közös feladataikat, beleértve a hallgatók ösztönzésére létrehozott SportPont Program fejlesztését is.


Forrás: kormany.hu, sportpont.hu

-csa-