Sporthírek

A Bayern München az új bajnok

A Bayern München az új bajnok
A Bayern München egy fordulóval a Bundesliga vége előtt már biztosan megnyerte a bajnoki címet, miután a Schalke 2-0-ra kikapott, a bajorok pedig nyertek.
Győzelemre lett volna szülksége a Schalke csapatának ahhoz, hogy még esélye legyen az utolsó fordulóban valahogy megelőzni a listavezető Bayern Münchent. Ám a gelsenkircheni alakulat hazai pályán 2-0-ra kapott ki a Werder Bremen csapatától, amely nagy véghajrába kezdett, hogy oda érjen a Bajnokok Ligája selejtezős harmadik helyre.

Fájhat Félix Magath feje

Fájhat Félix Magath feje

Eközben a Bayern München, amely hét közben a Lyon legyőzésével a Bajnokok Ligája döntőjébe került, meglehetősen könnyű ellenféllel találta szemben magát. A bajorok a 17. Bochum csapatát fogadták az Allianz Arénában és nyertek 3-1-re Thomas Müller triplájával. Így Louis van Gaal csapata a jelenlegi 67 pontjával már bajnok függetlenül az utolsó forduló eredményétől, mivel a Schalke három pontos hátrányban van. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, a Bayernnek ki kellene kapnia, ráadásul Magath csapatának legalább 17 gólt kellene szereznie.

Müller triplájával nyert a Bayern

Müller triplájával nyert a Bayern

Közben véget ért a Hertha 13 éves élvonalbeli szereplése is. Dárdai Pálék a Leverkusen ellen játszottak 1-1-es döntetlent a Bundesliga 33. fordulójában. A berlini csapat már a bajnokság eleje óta az utolsó helyen kullog és egy szezon sem volt elegendő ahhoz, hogy a csapat változtasson pozícióján. Így a Hertha a következő szezont a Bundesliga 2-ben kezdi.


A 33. forduló eredményei:

1.FC Köln - Freiburg: 2-2
Bayer Leverkusen - Hertha: 1-1
Bayern München - Bochum: 3-1
Borussia Dortmund - Wolfsburg: 1-1
Frankfurt - Hoffenheim: 1-2
Hamburg - Nürnberg: 4-0
Hannover - Mönchengladbach: 6-1
Schalke - Werder Bremen: 0-2
Stuttgart - Mainz: 2-2


p.sz.

Bundesliga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu