Sporthírek

A Lyon megnyugtató előnyt szerzett

A Lyon megnyugtató előnyt szerzett
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének francia belharcában a Lyon 3-1-re győzte le a Bordeaux hazai pályán. Lisandro Lopez két gólt is szerzett, a vendég védők pedig hibár hibára halmoztak a találatok előtt.
Úgy indult neki a Bordeaux a Lyon elleni BL negyeddöntő összecsapásnak, hogy egyedüli bajnokcsapatként mondhatta el magáról, hogy még veretlen az idei kupakiírásban. Előzetesen sok gólt senki sem várt a találkozótól, de erre a csapatok alaposan rácáfoltak. A 10. percben Lisandro Lopez szerezte meg a vezetést a Lyonnak. Óriási hibát követett el a Bordeaux védője, Ciani, aki nem találta el a labdát fejjel, így az Makoun elé került, akinek lövésébe Lopez belepiszkált. De nem kellett öt perc sem az egyenlítéshez, amikor Chalmé és Gourcuff összjátékából utóbbi tekert középre ballal, ott pedig érkezett Marouane Chamakh és Lloris kapujába bólintott.

Lisandro duplázott a Bordeaux ellen

Lisandro duplázott a Bordeaux ellen

Néhány perc múlva Delgado előtt adódott ajtó-ablak lehetőség, de a Bastostól kapott előreívelést Carassoba lötte. Ezután Trémoulinas lövését kellett hárítnia a Lyon kapusának. Lüktető volt a találkozó, mindkét csapat felváltva alakította ki a helyzeteket, de újabb gólt a hazaiaknak sikerült elérni. Szép összjáték után Pjanic tekerhetett középre, ekkor Trémoulinas hibázott hatalmasat, mivel luftot fejelt. Így a labda Michel Bastos elé került, a brazil pedig egy igazítás után ballal a hosszúba lőtt.

Cissokho lőtte telibe Chalmé alkarját, ezért tizenegyest adott a bíró

Cissokho lőtte telibe Chalmé alkarját,
ezért tizenegyest adott a bíró

A második félidőben Chamakh tudta sarokkal a kapu felé tenni a játékszert Chalmé beadása után, de Lloris bravúrosan hárított. Jött előre a Girondins, ismét Chalmé ívelhette be a labdát jobbról, Yohann Goudcuff mellel Wendel elé készített, aki pont a keresztlécet találta el. A 77. percben aztán jött az újabb csapás a Bordeaux számára. Cissokho lövése Chalmé kezén pattant meg a tizenhatoson belül, amiért Brych játékvezető tizenegyest ítélt. Halkan hozzá kell tenni, hogy véleményes volt az eset, lelke rajta a játékvezetőnek. Lisandro Lopez pedig bevágta a bűntetőt. Ezzel a Bordeaux elveszítette veretlenségét a Bajnokok Ligájában, a Lyon pedig mondhatni megnyugtató előnnyel várhatja a jövőheti visszavágót.


p.sz.

Olic az utolsó másodpercben nyerte meg a meccset

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu