Sporthírek

A Magyar Motorsport Szövetség és a versenyzők már készülnek a 2014-es argentin enduro Six Days-re

A Magyar Motorsport Szövetség és a versenyzők már készülnek a 2014-es argentin enduro Six Days-re

A MAMS enduro szakágának februári díjkiosztóján Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke, valamint Grillmayer Gábor és Dési János motorversenyzők nyilatkoztak munkatársunknak.


Interjú Hermann Henrikkel, a Magyar Motorsport Szövetség elnökével


Hermann Henrik a díjazottak közül kiemelte Dési Jánost, aki a Dakaron nem először indult, és szép eredménnyel tudott végigmenni. Megemlítette Grillmayer Gábort, aki a szardíniai hatnapos versenyen végzett jó eredménnyel, majd kitért Németh Kornélra, aki a német bajnokságban első helyen szerepel, de az extrém enduro világbajnokságon is 5. helyet szerzett.

Magyar Motorsport Szövetség

Több díj is gazdára talált a MAMS enduro szakágának februári díjkiosztóján


Elmondta: a SixDays egy nagyon régi múltra visszatekintő csapatvilágbajnokság az enduro szakágban, amelyen évek óta részt vesz a Magyar Motorsport Szövetség. 2013-ban a csapatból öten bent maradtak és végig tudtak menni, ami szép eredménynek mondható. Ezeken a versenyeken több mint 40 ország vesz részt - emelte ki az elnök, majd hozzátette: 2014-ben Argentínában rendezik meg. Jelen pillanatban 10 versenyző jelentkezett, akik közül a hat legjobb nyerheti el annak a lehetőségét, hogy bekerüljön a nemzeti válogatottba.Interjú Grillmayer Gábor motorversenyzővel


Grillmayer Gábor motorversenyző elmondta, 2006-ban vonult vissza a motocrosstól, 2007 óta az enduro bajnokságokon vesz részt. Felelevenítette: a Hatnapos versenyen most került be először a válogatottba, és egész jó eredménnyel zártak. A 2014-es argentin versenyen Németh Kornél lesz a csapat húzóembere, és ha nem lesz komoly technikai probléma, az első 10 helyezett közé is bekerülhet a magyar válogatott - véli Grillmayer Gábor.Interjú Dési János motorversenyzővel


Dési János motorversenyző a tavalyi évéről mesélt az interjúban. Elmondta, előtte abbahagyta a motorozást és 3 éve nem versenyzett, 2013-ban kezdte újra. Magyar és külföldi versenyeken is indult, a SixDays-en ezüstérmes fokozatban ment végig, a Dakar Rallyn pedig 54. helyen ért célba. A 2014-es tervek között említette, hogy ismét szeretne indulni a Hatnaposon és a Dakaron.


MTI/MCOnet