Sporthírek

A Sportért Felelős Államtitkárság is fellépett a gyermek ketrecharc ügyében

A Sportért Felelős Államtitkárság is fellépett a gyermek ketrecharc ügyében
A gyermekek sérülésével járó ketrecharc-rendezvények nyilvánosságra kerülésekor az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárság is lépett az ügyben.

 


A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a magyar küzdősport szövetségek illetékeseivel egyeztetett. Kifejezésre juttatták, hogy támogatja a MOB és a küzdősport szövetségek azon törekvéseit, hogy szükség esetén a jogszabályok teremtsenek szigorúbb feltételeket a sportolók egészségének védelme, a sérülésveszély csökkentése, a szakedzők képesítésének és a nem olimpiai küzdősportok versenyrendszerének szabályozása érdekében.

Magyar Olimpiai Bizottság (MOB)Rétvári Bence államtitkár szintén megdöbbent a gyerekek viadalán, ezért jogszabály-módosítást is terveznek a fiatalkorúak full-contact ütközetei ellen.


Háttér: Felnőtt szabályok szerint verekedtetnek szegény sorsú tizenéves gyerekeket.A legutóbbi versenyen három tinédzserhez is mentőt hívtak - írta a Blikk.Növényi Norbert, az MMA Országos Küzdősport Szövetség elnöke szerint azonnal be kell tiltani az ilyen mérkőzéseket.


EMMI/MCOnet