Sporthírek

Carlo Ancelotti továbbra is óvatosan kezeli a bajnoki címet

Carlo Ancelotti továbbra is óvatosan kezeli a bajnoki címet
Tegnap este a Chelsea megsemmisítő, 5-0-ás vereséget mért a Portsmouthra, amely a bajnokság 20. helyén szerénykedik. A szép győzelem ellenére Carlo Ancelotti tudja, hogy még nehéz út vár csapatára a bajnoki cím felé vezető úton.
Didier Drogba és Florent Malouda kétszer is eredményes volt tegnap este a lassan atomjaira szét hulló Portsmouth ellen, amely talán valamelyest felejtette a szurkolókkal a múlt heti fiaskót az Inter ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. De a kékek menedzsere, Carlo Ancelotti úgy véli, csak akkor térhetnek vissza a rendes kerékvágásba, ha szombaton hazai pályán legyőzik az Aston Villa csapatát. "Szükségünk van a győzelemre és remélem a rossz időszak véget ér. Várnunk kell szombatig, mert ez egy nagyon fontos teszt lesz számunkra"- mondta az olasz szakember.

Kilenc nehéz bajnoki van még hátra Ancelotti csapatának

Kilenc nehéz bajnoki van még hátra Ancelotti csapatának

"Az elmúlt héten elvesztettük a bizalmat, de jó játékkal tértünk vissza és ez nagyon jó dolog a jövőre nézve. Ez a tljesítmény önbizalmat ad nekünk, még harcban állunk a Premier Leaguben és az FA-kupában is, nyolc, vagy kilenc mérkőzés van még a szezon végéig, ezért ebben a szellemben kell tovább haladni"
- nyilatkozta Carlo Ancelotti a Portsmouth elleni győzelem után. A Chelsea hátránya egy pont a manchester Uniteddel szemben, de a londoniak még megmérkőznek Sir Alex Ferguson csapatával az Aston Villa elleni mérkőzést követően. Tehát még semmi sincs veszve. De nem lehet azt mondani, hogy Lampardékra olyan nagyon könnyű sorozat várna.

Drogba góljaira nagy szükség lesz

Drogba góljaira nagy szükség lesz

Ancelottiék még játszanak a Tottenham otthonában és még a Liverpoolhoz is ellátogatnak az utolsó előtti fordulóban. "Ha mostantól minden meccset megnyerünk a szezon végéig, akkor bajnokok leszünk"- állapította meg az olasz menedzser. A sikerekben nagy szerepet vállalhat Didier Drogba, aki szinte minden mérkőzésen betalál. Idáig 30 találatot jegyez az elefántcsontparti támadó, tavaly 33-nál állt meg. "Ez egy nagyon fontos szezon számára"- folytatta Ancelotti nyilatkozatát ezúttal Drogbáról. "Ő egy fantasztikus csatár és nagyon várom mit tud majd csinálni az utolsó kilenc fordulóban és a kupamérkőzéseken. Remélem nem áll le a gólszerzéssel."


Hétközi eredmények a Premier League-ben:

West Ham - Wolverhampton: 1-3
Aston Villa - Sunderland: 1-1
Manchester City - Everton: 0-2
Portsmouth - Chelsea: 0-5
Blackburn - Birmingham: 2-1


p.sz.

Portsmouth - Chelsea: 0-5 VIDEO

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu