Sporthírek

Csúfos zakóba futott bele a Chelsea hazai pályán

Csúfos zakóba futott bele a Chelsea hazai pályán
Tíz éve nem lőtt gólt a Manchester City a Stamford Bridgen a Chelseanek. Most négyet is sikerült szerezni. Így a listavezető Chelsea 4-2-re kapott ki hazai pályán.

Chelsea - Manchester City: 2-4

A hazai pályán veretlen Chelsea a Stamford Bridgen fogadta a Bajnokok Ligája helyezésre pályázó Manchester City-t. Mindkét csapatnak fontos volt a találkozó, hiszen a londoniak a Manchester United előtt állnak és csak egy ponttal előzik meg őket. Igaz egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A City az ötödik helyen állt a mérkőzés előtt pontazonossággal a Tottenham mögött.

Bellamy két gólt szerzett

Bellamy két gólt szerzett

A Manchester City nem kezdte túl jól a találkozót, a vendégek sokáig be voltak szorulva. Nagyon aktív volt a londoniak jobb oldala, szinte rendre ott vezették a támadásokat. Főleg Anleka és Drogba veszélyeztette Roberto Mancini csapatának kapuját. De a gólt Franck Lampard szerezte a 42. percben, ő kapott egy jó kiugratást, amelyet tizeenöt méterről Given kapujába lőtt. Alig volt már hátra egy perc az első félidő hosszabításából, amikor egyenlítettek a vendégek. Pár perccel később Lampard lövéséből szabadított fel a City, majd indítot támadást. Egyedül Carlos Tevez tartózkodott az ellenfél térfelén, megforgatta Ricardo Carvalhot, majd a lövése meglehetősen gyatrán sikerült, de ahhoz elég volt, hogy Hilário elvetődjön, a labda pedig átguruljon a gólvonalon.

Barry-t rúgta fel Belletti

Barry-t rúgta fel Belletti

Carlo Ancelotti csapata még az öltözőben volt egy jó ideig a második félidőben. Ugyanis Craig Bellamy már az 51. percben megszerezte a vezetést a Manchester City-nek meglehetősen éles szögből.Ez nagy kapus hiba volt Hilário részéről. A 60. percben váltotta Obi Mikelt Belletti. Ez azért is érdekes, mert nyegyedóra elteltével kiállították, amiért Gareth Barry ellen szabálytalankodott a bűntetőterületen belül. A tizenegyest Carlos Tevez értékesítette a 76. percben. Öt perccel később Ballack megkapta második sárgalapját, így neki is el kellett hagynia a pályát. Kettős emberhátrányban legalább két gólt kellett volna ledolgnia a Chelseanek.


Bridge nem barátkozik Terry-vel

De egy kontratámadás végén egy sakk-mattra kijátszott helyzetben Bellamy megszerezte a City negyedik gólját. A mérkőzés hosszabbításában Mike Dean a londoniaknak is adott egy bűntetőt, amelyet Lampard értékesített. Így a Mancester City ebben az idényben oda-vissza legyőzte a londoni kékeket.

p.sz.


Európa Liga gólok

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu