Sporthírek

Pokoli szurkolás kell a továbbjutáshoz

Pokoli szurkolás kell a továbbjutáshoz
Alberto Gilardino, a Fiorentina támadója pokoli hangulatot vár el a szurkolóktól, amelynek segítségével az olaszok tovább juthatnak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe a Bayern München ellen.
Az 1969-70-es szezon óta nem szerepelt a Fiorentina az európai top klubtorna negyeddöntőjében. Ma este a Stadio Artemio Franchi gyepén ezt kísérli meg a Fiorentina, amely a bajor rekordbajnok otthonában 2-1-re kikapott az odavágón. Alberto Gilardino, aki a Milannal már átélt mennyet és poklot, tudja mi kell a sikerhez. "Ez most a jövő"- mondta a támadó a La Gazzetta dello Sportnak. "Ez egy nagyon fontos összecsapás, nagyon fontos. Nekem, Firenzének, a csapattagoknak, a vezetőknek és a klubnak is. Az egész város kész buzdítani minket. Tudom, hogy a szurkolóink ott lesznek velünk és fantasztikusak lesznek. A szurkolóinknak csak magukra kell fókuszálniuk. Különlegesek kell legyenek, mint mindig és szabadjára kell engedjék a sport poklát."

Gilardino pokoli hangulatot akar

Gilardino pokoli hangulatot akar

Azonban a fanatikusok támogatása kevés lesz. A játékosoknak is mindent bele kell adniuk a Bayern München ellen. Az első mérkőzésen Arjen Robben tizenegyesből szerezte meg a vezetést, majd Kröldrup egyenlített a második játékrész elején. De az utolsó percben Miroslav Klose megszerezte a bajoroknak a győztes találatot. A bajoroknak nem sikerült jól a hétvégi főpróba (1-1 a Köln otthonában), de a Fiorentina még ennyit sem mondhat el. A pokoli hangulatú Franchi gyepén 2-1-es vereséget szenvedtek a Juventus csapatától. De az idegenben szerzett gól sokat jelenthet, így akár éppen egy Gilardino-találat gondoskodhat a Fiorentina továbbjutásáról. A Fiorentina - Bayern München mérkőzéssel egy időben játszák az Arsenal - Porto összecsapást is, ahol Arsene Wenger fiai Fabregas nélkül 2-1-es vesztett állásból kell tovább lépjenek.


p.sz.

Bajnokok Ligája hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu