Sporthírek

Rekordszámú jegyeket adhatnak el

Rekordszámú jegyeket adhatnak el
A 2010-es dél-afrikai világbajnokságra kibocsátott jegyek új csúcsot dönthetnek. A legtöbb tikettet eddig az 1994-es, USA-ban rendezett vb-n adták el.
Tegnap ülésezett a FIFA, ahol első sorban a világbajnokság jegyeladásairól volt szó. A mostani értékesítés már meghaladta a 2006-os németországi világbajnokságét is és ez még mehet feljebb is. A FIFA főtitkára, Jerome Valcke új rekordot vár az idei tornától. "Egyre közelebb és közelebb vagyunk a legjobb világbajnoksághoz, a jegyek eladását tekintve, amely a legmagasabb 1994-ben volt az USA-ban"- kezdte Valcke. "Ez egy fantasztikus eredmény, amelyet Dél-Afrikában értünk el, sosem vártuk volna." Közel 2,9 millió jegyet értékesítettek már bő egy héttel a világbajnokság előtt, viszont ez egy újabb kihívást is jelent.

A stadionok még üresek, de mi lesz itt bő egy hét múlva...

A stadionok még üresek, de mi lesz itt bő egy hét múlva...

Hiszen mindegyik jegynek van egy gazdája és ekkora tömegeket mozgatni nem kis dolog. Biztosak lehetünk abban, hogy óriási forgalom lesz a stadionban. Valcke szerint ez olyan lesz, akár egy rémálom. "Teljes stadiookkal kell megkezdeni a világbajnokságot. A nyitóünnpeség 14 órától kezdődik és az embereknek legkésőbb 13 órára a stadionban kell lenni. Bámulatos, hogy a dél-afrikaiak milyen későn érkeznek meg a mérkőzésekre és reméljük ezen változtatni fognak és korábban fognak érkezni"- magyarázta a főtitkár a tömegeket érintő kérdést.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu