Sporthírek

Seedorf bombája hozta fel a Milant az Interre

Seedorf bombája hozta fel a Milant az Interre
Seedorf szinte az utolsó pillanatban eresztett el egy sistergős lövést, amellyel a Milan nyert a Chievo ellen az olasz bajnokság 28. fordulójában.
Feljött a Milan a rivális Interre. José Mourinho csapata még pénteken kapott ki a Cataniatól idegenben 3-1-re, így Ronaldinhoéknak újabb esélyük nyílt arra, hogy felzárkózzanak az Interre. Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek a Chievo elleni, hiszen a Veronaiak rendelkeznek a bajnokság legjobb harmadik védelmével. Az egész mérkőzésen fegyelmezetten játszottak a vendégek, védekeztek, a Milan pedig támadott. Egyértelműen kontratámadásra rendezkedett be a Chievo. Ronaldinho volt a Milan csapatának fő játékmestere ma este is.

Ronaldinho padlót fogott Seedor góljától

Ronaldinho padlót fogott Seedor góljától

A brazil többször került helyzetbe és jól kiszolgálta a társakat is, de a gól nem jött. A brazil játékmester az 57. percben még a kapufát is eltalálta. Inzaghi beküldésével valamelyest sikerült megbontani a Chievo védelmét, David Beckham játéka is jelentősen feljavult az első félideihez képest. A 79. percben Leonardo, a Milan trénere gondolt egyet és lekapta Pirlot a pályáról, aki helyére Clarence Seedorf állt be. A mérkőzés utolsó tizenöt percében a Chievo játéka remekül demonstrálta, hogy a vendégek bőven megelégednek a döntetlennel. Gyakorlatilag mindenki védekezett. Inzaghi kétszer is eldönthette volna a találkozót, de a lesipuskás támadó tőle nem megszokott módon nem tudott élni a lehetőségekkel.

Pazar gólt lőtt Seedorf 90. percben

Pazar gólt lőtt Seedorf 90. percben

Alig volt hátra hét perc a rendes játékidőből, amikor Ronaldinho ívelt Beckham felé, de az angol ziccerben kihagyta a lehetőséget. Ezután Beckham meg is sérült egy ártatlan lépés után és a Milan nem tudott cserélni, mivel Leonardo az összes lehetőségét kimerítette. Így a hazaiak emberhátrányban játszottak. A 90. percben Seedorf indult el a labdával a középpályáról. Még becsúszva sem tudták megállítani a hollandot, aki egy elementális erejő lövést eresztett meg a tizenhatos vonaláról, a labda pedig a hosszú pipába szállt. Ha van tökéletesen eltalált lövés, akkor ez az volt. Seedorf góljával tehát a Milan egy pontra megközelítette az éllovas Inter csapatát.


p.sz.

Serie A hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu