Sporthírek

Simicskó István a kormány és az MLSZ együttműködési megállapodásáról

Simicskó István a kormány és az MLSZ együttműködési megállapodásáról

A megállapodás értelmében 27 futballpályát újítanak fel Békéscsabától Ózdig, Szombathelytől Nyíregyházáig, mindenhol ahol van labdarúgás és igény a pályára.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára beszélt arról, hogy a kormány együttműködési megállapodást kötött többek között a Magyar Labdarúgó Szövetséggel.

A kormányzatnak feladata megteremteni a sportolás feltételeit, lehetőségeit – mondta az államtitkár. A kormány országos sportágfejlesztési programot hirdetett, amelynek keretében az öt látvány csapatsport mellett – labdarúgás, kézilabda, vízilabda, kosárlabda és jégkorong – más sportágak számára is támogatást biztosít – fűzte hozzá. Megjegyezte, hogy az indirekt támogatás, a TAO elsősorban az utánpótlás fejlesztését szolgálja.

Simicskó István az m1 A Lényeg című műsorában beszélt a sportprogramokról


Folytatódik az MLSZ TAO-programja is: az elmúlt másfél-két évben mintegy 150 műfüves focipálya épült – közölte az államtitkár. Ezeken kívül pedig ott a Grund focipálya program, ami lehetőséget biztosít, hogy minden település mellett legyen szabadtéri sportolásra lehetőség.


Forrás: hirado.hu

-kt-