Sporthírek

2-1-re nyert Brazília a végig bekkelő Észak-Korea ellen

2-1-re nyert Brazília a végig bekkelő Észak-Korea ellen
Az ötszörös brazil válogatott a vártnál kissé nehezebben, de 2-1-re legyőzte a történelme során második vb-n résztvevő Észak-Koreát.
Jól kezdett Dunga csapata a koreai csapat ellen, Maicon rendzseresen futot fel a jobb szélen, Robinho és Elano is bátran próbálkozott távoli kísérlettel. De Észak-Korea nagyon zártan védekezett. Gyakorlatilag mind a 10 mezőnyjátékos a tizenhatosának előterében, vagy a tizenhatoson belül helyezkedve próbálta megszűrni a brazil akciókat, meglehetősen sok sikerre. De az 55. percben Maicon futott be egy elérhetetlennek tűnő labdát, úgy, hogy még a dél-koreai kapus sem számított arra, hogy lövés lesz a vége.

Maicon az alapvonalról lőtt gólt

Maicon az alapvonalról lőtt gólt

Maicon viszont bevarrta a hosszú alsoba a labdát, ahogy illik. A gól után azt hihettük volna, hogy Észak-Korea menni fog az egyenlítésért, de továbbra is bekkeltek. De a 72. percben hiba csúszott a védők helyezkedésébe, Robinho pedig remek labdát adott Elanonak jobb oldalra, aki belsővel azonnal lőtt. A mérkőzés végére viszont felébredtek a koreaiak és Ji Jun Nam 89. percben történt elfutásával szépítettek is. Pazar találat volt, az apró szépséghiba azonban, hogy a 2-1 végeredmény maradt, így Brazília 3 ponttal kezdte a világbajnokságot.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu