Sporthírek

A sok sérülés probléma volt a németeknél

A sok sérülés probléma volt a németeknél
Joachim Löw is elkészítette csapatát a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra. A legnagyobb fejtörést a sok sérült okozta.
Sok választása nem maradt Joachim Löw német szövetségi kapitánynak a bő keretből, miután sok sérültje volt a Nacionalelfnek. A csapatkapitány, Michael Ballack a Portsmouth elleni FA-kupa döntőn sérült meg a Chelseaben, így helyette Philipp Lahm kaphatja meg a karszalagot. A eterán középpályást az a Kevin-Prince Boateng rúgta le, akinek a bátyja, Jerome a német válogatott tagja. Sérült Christian Traesh és Hiko Westermann is lábát törte, továbbá Löw nem számíthatott Rene Adlerre, a Leverkusen kapusára, valmint Simon Rolfesre a középpályáról. Így a német válogatott akövetkező kerettel utazik a világbajnokságra:

Kapusok: Manuel Neuer (Schalke), Tim Wiese (Werder Bremen), Hans-Jörg Butt (Bayern München)

Védők: Dennis Aogo (Hamburg), Holger Badstuber (Bayern München), Jerome Boateng (Hamburg), Arne Friedrich (Hertha), Marcell Jansen (Hamburg), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Werder Bremen), Serdar Tasci (Stuttgart)

Középpályások: Sami Khedira (Stuttgart), Toni Kroos (Bayer Leverkusen), Marko Marin (Werder Bremen), Mesut Ozil (Werder Bremen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Piotr Trochowski (Hamburg)

Támadók: Cacau (Stuttgart), Mario Gomez (Bayern München), Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen), Miroslav Klose (Bayern München), Thomas Muller (Bayern München), Lukas Podolski(Köln)


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu