Sporthírek

Anglia Mexicóval és Japánnal mérkőzik a világbajnokság előtt

Anglia Mexicóval és Japánnal mérkőzik a világbajnokság előtt
A 2010-es Dél-afrikai világbajnokság kezdete előtt Anglia barátságos mérkőzést játszik Mexicó és Japán válogatottjával.
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az angol válogatott pár közvetlenül a Dél-afrikai világbajnokság előtt barátságos felkészülési mérkőzést játszik a tornán szintén részt vevő Mexió és Japán ellen, jelentette be az angol Labdarűgó Szövetség (FA). Az FA reményei szerint az első mérkőzés pontos időpontja előre láthatólag május 23-a lesz, a mérkőzésnek pedig majd a Wembley ad otthont. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) eredetileg egy nappal későbbre tűzte volna kia a találkozót. Az utolsó előkészületi mérkőzésre pedig május 30-án Grazban kerülne sor, ahol Anglia Japán ellen lépne pályára.

Don Capello nem fog unatkozni a vb előtt

Don Capello nem fog unatkozni a vb előtt

Már az is eldőlt, hogy a két mérkőzés között Fabio Capello csapata az irdningi edzőtáborban gyakorlatozik Ausztriában. Az olasz szakembert a tavasz végén meglehetősen szorítani fogja az idő. Az FA-kupa döntője után ugyanis kinevezi azt a 28 embert akivel számol a felkészülés során. A Japán elleni mérkőzés után a keret visszatér Londonba, a játékosok két napot tölthetnek el családjukkal, mielőtt Capello mester június 1-én kinevezi azt a 23 főt, akit elvisz magával a Dél-afrikai világbajnokságra. Anglia a selejtező sorozat alkalmával tíz mérkőzéséből kilencet megnyert, tehát magabiztosan léptek tovább elsőként a hatos számú csoportból. Erős a válogatott, de az angolok közül senki se szeretné, hogy taálkozzanak Spanyolországgal, vagy Brazíliával az elődöntő előtt.

A válogatott Ausztriában fog edzőtáborozni

A válogatott Ausztriában fog edzőtáborozni

A világbajnokságon Anglia a C jelű csoportban az Egyesült Államokkal, Angolával és Szlovéniával mérkőzik meg a nyolcaddöntőbe jutásért. A tavaszi menetrend pedig a következő képpen fog kinézni: május 9-én véget ér a Premier League, 15-én játszák az FA-kupa döntőjét a Wembleyben, 16-án Fabio Capello bejelenti az osztrák edzőtáborba utazó keret névsorát, egy nappal később ott találkoznak, ha minden igaz 23-án Mexikó ellen barátságos mérkőzést játszanak, majd visszatérve Ausztriába megmérkőznek Japánnal. Június 1-én Capello bejelenti a 23-as világbajnokságra utazó keretet, egy nappal később Londonban gyülekező és 3-án megérkeznek Dél-Afrikába.


p.sz.


VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu