Sporthírek

Angol, spanyol és argentín győzelem a felkészülési meccseken

Angol, spanyol és argentín győzelem a felkészülési meccseken
A tegnapi nap folyamán világszerte barátságos mérkőzéseket játszottak a nemzeti válogatottak. Anglia 3-1-re legyőzte az Afrika Kupát megnyerő Egyiptomot, Spanyolország és Argentína idegenben győzött.
Igazán gyenge teljesítményt nyújtott Raymond Domenech francia szövetségi kapitány válogatottja. A gall kakasok a Stade de France gyepén fogadták Spanyolországot. A védők elképesztően borzalmas helyezkedéssel szabadon hagyták a Valencia támadóját, David Villat, aki egy az egyben mehetett Hugo Lloris kapusra. Természetesen értékesítette a helyzetet a spanyol gólvágó. Már az első félidő hosszabbításában jártak a csapatok, amikor a Real Madrid szélsője, Sergio Ramos kapott egy keresztlabdát, majd egy zseniális lövőcsellel becsapta Escudét, aki a bal lábas lövésbe még bele tudott piszkálni, éppen ezért lett védhetetlen a francia kapus számára. Vicente Del Bosque a megnyugtató előny tudatában nagy kisérletező kedvében volt, mivel a második játékrész elején három új játékost is a pályára küldött, összesen hatot. Míg a túl oldalon a sokat kritizált Domenech mester csak háromszor variált csapatán.

David Villa szerezte a spanyolok első gólját

David Villa szerezte a spanyolok első gólját

Anglia hozta az utóbbi időkben megszokott jó formáját. Bár a mérkőzés eleje mást mutatott. Egyiptom a 23. percben vezetéshez jutott a Wembley-ben, miután az előre ívelt labdáért való küzdelemben, Upson elesett Mohamed Zidan mellett, a Dortmund támadója pedig magabiztosan a hálóba lőtt. Közben azért Fabio Capello angol szövetségi kapitány csapatának is voltak lehetőségei. Lampard például kétszer is gólt lőhetett volna az első félidőben.

Capello csapata 3-1-re győzött Egyiptom ellen

Capello csapata 3-1-re győzött Egyiptom ellen

A Tottenham gólzsákja, Jermain Defoe is egyszer meglépett, de El Hadary bravúrosan védett. Majd a második félidőben Capello változtatott néhány helyen. Így az 57. percben jött Nagy Péter, vagyis Peter Crouch, aki Gareth Barry passza után egyenlített. A játékrész közepe felé Anglia tűz alá vette az egyiptomi kaput. A labda ide oda szállt, míg végül Wright-Phillips lábánál kötött ki, aki jobb külsővel rögtön lőtt (75. perc). El Hadary, a fáraók kapusa igyekezett védeni, de a nagy izgalmak közepette kicsit mellé nyúlt. Öt perccel később ismét jött Crouch és beállította a 3-1-es végeredményt. Hassan Shehata elmondhatja, hogy egy félidőn át partiba voltak az angolokkal, Capello pedig összességében elégedett lehet az angol válogatott teljesítményével.

Crouch nyerő csere volt, kettőt is lőtt Egyiptomnak

Crouch nyerő csere volt, kettőt is lőtt Egyiptomnak

Németország az Allianz Arénában fogadta Argentína válogatottját. Egyetlen találat esett a találkozón, a németek a félidő végén a vendégek kapuja előtt próbáltak helyzetet kialakítani, de egy hosszú felszabadítórúgás után Gonzalo Higuaín gyorsabbnak bizonyult védőjénél, a messzire elkalandozó Rene Adler majdnem negyven méterre a kapujától próbálta szerelni a támadót. A Real Madridban agólokat ontó argentín eltolta a kapus mellett a labdát, majd az üres kapuba passzolt. Így nyert az Albiceleste Németországban a Nationalelf ellen.


p.sz.


Barátságos mérkőzések VIDEO


A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu