Sporthírek

Ballack kihagyja a VB-t

Ballack kihagyja a VB-t
Michael ballack bokája súlyosan megsérült a szombati Portsmouth elleni FA-kuap döntőben, amelyet a Chelsea megnyert 1-0-ra. A német válogatott középpályásra legalább két hónap kihagyás vár.
Michael Ballack biztosan nem lesz ott a német keretben a 2010-es Dél-afrikai világbajnokságon, miután szombaton súlyos bokasérülést szenvedett az FA-kupa döntőjében. A Chelsea középpályása az első félidőben akaszkodott össze a Portsmouth játékosával Kevin Boatenggel. Pár perc múlva a Pompey játékos brutálisan letalpalta a Chelsea középpályását. Ballack ezután sántikálva hagyta el a pályát. Az orvosi vizsgálatok szerint legalább két hónap pihenő vár Ballackra, így Joachím Löw szövetségi kapitánynak mást kell találnia helyette. "Nehéz ezt elfogadni, természetesen csalódott vagyok"- mondta Ballack.

Boateng ezt a belépőt megúszta sárga lappal

Boateng ezt a belépőt megúszta sárga lappal

A német szövetség elnöke, Theo Zwanziger is nagyon csalódott az eset miatt. "Nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire szomorú vagyok, hogy Ballack ilyen rosszul van. Rendkívüli mértékben hozzájárult a német labdarúgás sikeréhez az elmúlt években és szeretett volna játszani ezen a versenyen. Nehéz ezt megemészteni, különösen neki, akinek két mérkőzés hiányzik a 100. válogatottsághoz. Most a csapatnak a kapitány mögé kell állni és megpróbálni megnyerni neki a világbajnokságot." Ballack jobb bokáját rögzíteni kell és gipszet is fog kapni. Kissé irónikus, hogy Kevin Boateng éppen annak a ghánai válogatottnak a tagja, amely egy csoportba került Németországgal a világbajnokságon.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu