Sporthírek

Brazil szamba német módra

Brazil szamba német módra
Németország válogatottja leiskolázta az ausztrálokat és az első csoportmérkőzésen négy gólt szerzett. Ezzel megszületett a 2010-es vb eddigi leggólgazdagabb mérkőzése is.
Egészen jó összecsapás kerekedett ki a Németország - Ausztrália találkozóból. Már a meccs előtt el lehetett könyvelni, hogy a Nationalelf behúzza a három pontot az auszik ellen, de arra talán kevesen számítottak, hogy ennyire tehetetlen lesz Veerbeck csapata. Ugyanis a németek úgy mentek át az ausztrálok védelmi vonalain, mint anno a villámháború idején fél Európán. Philippe Lahm volt az egyik legaktívabb. Rendszeresen rótta a métereket a jobb oldalon és a 8. percben meg is született az első találat. Egy lapos beadás után Podolski érkezett a bal oldalon és bombázta kapura a labdát.

Klose ugrott a sűrűbe gólt fejelni

Klose ugrott a sűrűbe gólt fejelni

Mark Schwarzer mpedig már csak bele tudott piszkálni, de hárításra esélye sem volt. Alig pár perccel később Klose duplázhatta volna meg a németek előnyét, de kapu mellé lőtt ajtó-ablak helyzetben. A 26. percben viszont már azt csinálta, amihez igazán ért. Jobbról beadott labdát továbbított a kapuba fejjel. Közben az ausztráloknak helyzetecskékig is alig sikerült eljutniuk. A helyzetet tovább nehezítette, hogy Tim Cahill az 56. percben piros lapot kapott. Talán kissé szigorú volt a mexikói Rodriguez sporttárs, de ez még nem könnyített Schwarzerék dolgán. Emberhátrányban pedig a maradék kedvük is elment az ausztráloknak, a németek pedig sziporkázta.

Szegény Schwarzert megszórták

Szegény Schwarzert megszórták

Jött is a harmadik találat a 67. percben, amikor a Bayern München fiatal csillaga Thomas Müller verte át védőjét egy lövőcsellel a tizenhatos vonalán, majd a hosszú sarkot vette célba. Három perccel később pedig az éppen beálló Cacau is betalált egy remek Podolski kiugratás után, amelyet a németek megint sakk-mattra játszottak. Így Joachim Löw csapata magabiztosan nyert és egyben a világbajnokság eddigi leggólgazdagabb meccsét játszotta. Ausztrália pedig örülhet, hogy megúszta négy kapott góllal.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu