Sporthírek

Dél-Afrika - Mexikó előzetes

Dél-Afrika - Mexikó előzetes
Ma délután kezdetét veszi a 2010-es labdarúgó-világbajnokság a házigazda Dél-Afrika és Mexikó összecsapásával.
Különleges világbajnokság elé nézünk, hiszen eddig még egyetlen afrikai ország sem kapta meg a jogot, hogy ilyen nagy eseményt rendezzen. Ez Dél-Afrikának most megadatott. Így nincs semmi meglepő abban, hogy a házigazdák szeretnének megfelelné az óriási szurkolótábor elvárásainak. Általában rengeteg kritika éri a dél-afrikai válogatottat az eredménytelenség miatt, ami nem csoda, hiszen egyenes ágon, de még pótselejtező árán is nehezen jutott volna el a tornára, ha nem ő rendezi.

Aaron Mokoena Zakumi, a kabalafigura társaságában

Aaron Mokoena Zakumi, a kabalafigura társaságában

De az utóbbi idők eredményei némi bizakodásra ad okot az országnak. Kolumbiát 2-1-re, Guatemalát 5-1-re és Dániát is 1-0-ra legyőzték. A Bafana Bafana viszonylag zöldfülűnek számít a tornán, hiszen az első selejtezőjét még 1994-ben kezdte és bár 1998-ban és 2002-ban résztvevő volt, a csoportkört nem élte túl. Most az elsődleges cél mindenképpen ez lesz a Carlos Alberto Parreira vezette csapat számára. Különösen sokat várnak Steven Pienaartól a középpályán és Aaron Mokoenatól a védelem tengelyében.

Guardado a mexikóiak villámléptű középpályása

Guardado a mexikóiak villámléptű középpályása

Az A-csoport másik tagját, Mexikót Javier Aguirre irányítja és sikerült egy mondhatni jól működő csapatot öszekovácsolnia fiatalokból és "idősekből" egyaránt. Az "El Tri" már 12 világbajnokságon szerepelt ezt megelőzően és bőven akad a keretben tapasztalt játékos. Rafa Marquez kétségtelenül a csapat lelkének számít, na és persze ott van a kihagyhatatlan Blanco, aki 117 mérkőzésen 38 gólt szerzett és ezzel ő a keret jelenlegi leggólerősebb tagja. De Carlos Vela, Giovanni Dos Santos és Guardado személyében az új generáció is elkezdett beépülni a nagycsapatba. Az elvárások nem kicsik, hiszen eddig Mexikó rendre a nyolcaddöntőben bukott el. Ezt most mindenképp felül szeretnék múlni.


A várható kezdőcsapatok:

Dél-Afrika: Itumeleng Khune - Siboniso Gaxa, Bongani Khumalo, Aaron Mokoena, Lucas Bongane Thwala - Teko Modise, Renielwe Letsholonyane, Kagisho Dikgacoi, Siphiwe Tshabalala, Steven Pienaar - Katlego Mphela (Carlos Alberto Parreira)

Mexikó: Oscar Perez - Paul Aguilar, Francisco Rodriguez, Ricardo Osorio, Carlos Salcido - Gerardo Torrado, Rafael Marquez, Efrain Juarez, Giovani dos Santos, Javier Hernandez - Carlos Vela (Javier Aguirre)

Játékvezető: Ravshan Irmatov (üzbég)   

A Dél-Afrika - Mexikó összecsapást ma délután 15.45 perces kezdéssel élőben követheti a Sport Online-on!


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu