Sporthírek

Del Bosque 30 embere

Del Bosque 30 embere
Spanyolország szövetségi kapitánya, Vicente Del Bosque kiválasztotta azt a 30 játékost, amelyek közül 23 embert magával fog vinni a 2010-es Dél-afrikai világbajnokságra.
A korábbi Real Madrid tréner, Vicente Del Bosque nyilvánosságra hozta annak a 30 embernek a nevét, akik közül 23-at magával fog vinni a nyári világbajnokságra, amely június 11-én kezdődik. A spanyol mesternél kirobbanthatatlan az első száma hálóőr, Iker Casillas. A Real Madrid portásának nem kell tartania attól, hogy valamely riválisa elveszi tőle ezt a pozíciót. A második választás Pepe Reina, a Liverpool kapusa, viszont a harmadik helyért Victor Valdés, Diego Lopez és David De gea is harcban áll. A védelem tengelyében Azpilicueta, az Osasuna bekkje is helyet kapott. A középpályás sorban szerepel Andrés Iniesta neve is, aki jelenleg sérült, de talán a vb-re felépül a katalán játékos.

Del Bosque 30 játékos közül választ

Del Bosque 30 játékos közül választ

Javi Martinez, a Bilbai irányítója is meghívót kapott, rajta kívül még egy csapattársa is bizonyíthat a támadók között, a hórihorgas Fernando Llorente. Bekerült Pedro, a Barcelona fiatal csillaga is, aki góljaival és megnyerő játékával felkeltette a mester érdeklődését is. Del Bosque május 19-ig fog dönteni a válogatott kerettagokról. A spanyolok a H jelű csoportban szerepelnek, ellenfelük Chile, Svájc és az újonc Honduras lesz. Egyáltalán nem tűnik erősnek ez a kvartett, tehát Spanyolország minden bizonnyal elsőként jut majd tovább. Íme a kiválasztottak listája:

Kapusok:     
Iker Casillas (Real Madrid), David De Gea (Atletico Madrid), Diego Lopez (Villarreal), Pepe Reina     (Liverpool), Víctor Valdes (Barcelona)
Védők:     
Raul Albiol (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Cesar Azpilicueta (Osasuna), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencia), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid)
Középpályások:      
Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Cesc Fabregas (Arsenal), Andres Iniesta     (Barcelona), Javi Martinez (Athletic Bilbao), Marcos Senna (Villarreal) David Silva (Valencia), Xavi (Barcelona), Santi Cazorla (Villarreal), Jesus Navas (Sevilla), Juan Mata (Valencia)
Támadók:      
Pedro (Barcelona), Daniel Guiza (Fenerbahce), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Alvaro Negredo (Sevilla), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia)


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu