Sporthírek

Ezúttal kikaptak a németek

Ezúttal kikaptak a németek
Szerbia Jovanovics góljával 1-0-ra legyőzte azt a Németországot, amely legutóbb 1986-ban kapott ki világbajnoki csoportmérkőzésen. A Nationalelf több, mint egy félidőn keresztül emberhátrányban játszott.
Nagyon nyílt lesz a D-csoport a továbbiakban, köszönhetően annak, hogy Szerbia ma délután legyőzte Németországot. A mérkőzésből alig telt el 20-25 perc és már tudni lehetett, hogy előbb utóbb kiállítás lesz. Hiszen a spanyol Undiano Mallenco játékvezető nem volt szűk markú, ami a lapokat illeti. Klose előbb a 12. percben sárgult be, majd a 37. percben egy kisebb belépő miatt megkapta második lapját és mehetett is zuhanyozni. Az emberhátrány nem is maradt megtorlatlan, egy perccel később Kraszics adta be jobbról a labdát, Zsigics lefejelte azt a hosszún, Jovanovicsnak pedig nem volt más dolga, mint 3-4 méterről a kapuba passzolni. A félidő vége előtt Khedira révén a németek még a kapufát is eltalálták.

Klose ezért kapta meg második sárga lapját

Klose ezért kapta meg második sárga lapját

A szünet után tovább osztogatta a lapokat a bíró, már a teljse szerb védelem besárgult (összesen 9 lap került kiosztásra). A 60. percben egy ártatlan beadásból Vidics ért kézzel a labdához, amiért a játékvezető tizenegyest fújt. Érdemes megjegyezni, hogy a szerbek egy ugyanilyen miatt kaptak ki Ghánától az első mérkőzésen. Ám ezúttal a büntető kimaradt, ugyanis Lukas Podolski Sztojkovics kapusba lőtte a labdát. Hét perccel később jött is a válasz, Jovanovics találta el a kapufát. De hiába minden ezek utáni erőfeszítés a németektől, maradt az 1-0. Így a csoportban jelenleg Ghána, Németország és Szerbia is három ponttal áll és ne feledjük, Ghána még csak egy meccset játszott.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu